Culy
Culy Inspiratie 5 juli 2012

Wetenschappers ontwikkelen de gezondste maaltijd ever

Wetenschappers van de organisatie Leatherhead Food Research hebben de gezondste maaltijd ever ontwikkeld. Deze maaltijd zit vol met omega-3 visolie, spieropbouwende eiwitten en hersen-verbeterende vitaminen en mineralen. 

De supergezonde maaltijd bestaat uit drie gangen. Als voorgerecht een terrine van verse en gerookte zalm, wat goed is voor je hersenen en hartfunctie. Bij de terrine wordt een gemengde salade met extra virgine olijfolie met een vezelrijk meergranen broodje geserveerd, wat goed is voor het behoud van cholesterol. Als hoofdgerecht een schotel met kip, linzen en gemengde groenten, wat weer goed is voor de opname van ijzer. En als toetje yoghurt met walnoten en een suikervrije caramel-smaak saus, wat dan weer goed is voor de spijsvertering en regulering van het bloedglucosegehalte.

Daarnaast bevat het menu ook houtskooltabletten die overmatig gas zou moeten verminderen, en een sportdrank met bessen; boordevol vitaminen en elektrolyten. De maaltijd werd bedacht als een gezonde vliegtuigmaaltijd (maar is natuurlijk ook prima thuis te eten) en voldoet aan maar liefst 222 gezondheidseisen. Het menu werd onlangs goedgekeurd door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Wetenschappers ontwikkelen de gezondste maaltijd ever
Sluiten