Marit Weijs
Marit Weijs Inspiratie 6 jun 2025
Leestijd: 2 minuten

Makkelijk weekmenu voor 9 t/m 15 juni: zomer komt eraan!

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week: lekker frisse gerechten voor de zomer.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Maandag

Het is juni en dat betekent: tijd voor zonniger eten. Geen zin meer in zware ovenschotels of stoofpotten? Wij ook niet. Vandaar dat we de week fris en fruitig beginnen met deze verrukkelijke noedelsalade. Deze kom vol lekkers, is snel klaar, bomvol smaak en perfect als lichte avondmaaltijd.

> Naar het recept: Vietnamese salade met garnalen, komkommer en noedels

Vietnamese salade met garnalen
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Dinsdag

Een frisse pasta, die helemaal naar de zomer smaakt, én je met weinig ingrediënten iets héél lekkers op tafel zet? Dát smaakt naar meer. En perfect na een lange werkdag, terwijl je in gedachten al in die vakantie-modus zit.

> Naar het recept: spaghetti al limone (lekker snel en makkelijk)

Spaghetti al limone
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Woensdag

Deze kleurrijke salade is ideaal voor een zonnige woensdag. Hij zit bomvol geroosterde groenten, frisse granaatappelpitjes en romige feta. Je kunt ‘m lauwwarm eten of koud meenemen voor een picknick in het park. Bonus: hij vult goed én zit vol goede dingen.

> Naar het recept: quinoasalade met gegrilde groenten, granaatappelpitjes en feta

quinoa salade met granaatappelpitjes
Culy.nl

Donderdag

Een avondje op z’n Mexicaans! Deze taco’s zijn snel klaar en je hoeft er amper voor te koken. Perfect dus, voor een relaxte donderdagavond, met minimale moeite, maar máximale smaak. Nog beter? Bewaar wat van je mango’s voor morgen!

> Naar het recept: verrukkelijke taco’s met zalm en avocado-mangosalsa

Taco's met zalm en avocado-mangosalsa
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Vrijdag

Vrijdag is visdag, en deze crispy zalm met mangosalsa is alles wat je wilt aan het einde van de (werk)week: knapperig, fris en redelijk snel klaar. De combinatie van perfect gegaarde vis met een zoetzure salsa van mango en limoen, én kokosrijst? Smaakt bijna alsof je op een tropisch eiland dineert.

> Naar het recept: crispy zalm met mangosalsa en kokosrijst

Zalm met salsa
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Zaterdag

Zaterdag is perfect voor een beetje zen aan de (buiten)tafel: samen rollen, dippen en genieten. Deze Vietnamese springrolls zijn licht, vers en zitten vol knapperige groenten en verse kruiden. Serveer met een zelfgemaakt (pinda)sausje en je hebt het ultieme weekendgevoel te pakken.

> Naar het recept: Vietnamese springrolls uit Wereldse smaakmakers

vietnamese springrolls
Bron: Pascal Jalhay – Wereldse smaakmakers

Zondag

Zondag = culinair genieten, maar dan wel zonder uren in de keuken te staan. Zo kun je toch nog zo veel mogelijk genieten van de zon. Deze pasta vongole is een luxe klassieker, maar met een Culy-twist van bruine boter. Dat geeft het gerecht zoveel meer diepte en smaak. Perfect voor een zomerse zondag met een glas witte wijn erbij.

> Naar het recept: pasta vongole met bruine boter en broodkruim

culy homemade vongole bruine boter
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.