Makkelijk weekmenu voor 7 t/m 13 juli: de favorieten van de Culy-redactie!
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F09%2FCuly-Homemade-congee.jpg)
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week: onze favorieten.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Weekmenu voor 30 juni t/m 6 juli
Maandag
We trappen de week af met een groente die misschien ouderwets klinkt, maar allesbehalve saai smaakt: schorseneren! Culy’s Marit kende ‘m tot voor kort eigenlijk niet zo goed, maar dankzij het recept van Culy’s Ogechi is ze inmiddels verslaafd. En terecht, want dit recept is zó goed dat ze het al vijf keer heeft gemaakt in een paar maanden tijd (true story). De combinatie van zachte schorsenerenpuree met het citroensausje is pure comfortfood, maar dan met een fancy en frisse twist. Perfect voor een maandag waarop je nét iets meer liefde op je bord kunt gebruiken.
> Naar het recept: schorseneren recept: puree met witte vis en beurre noisette
Dinsdag
Deze bowl vol troost is dé ultieme knuffel in food-vorm. Culy’s Nancy zweert erbij: zodra iemand in haar omgeving ook maar een beetje begint te snotteren, staat deze congee op tafel. Met gember, kip en crispy knoflook is ‘ie verwarmend, verzachtend en vooral ontzettend lekker. En laten we eerlijk zijn: op de redactie loopt op dit moment ongeveer de helft van ons te niezen, en met een snotterende neus. Dus deze favoriet komt héél goed van pas. Zelfs als je je topfit voelt, wil je dit.
> Naar het recept: congee met kip, gember en crispy knoflook
Woensdag
Als iemand op de redactie weet hoe je lekker eet, is het Culy’s Ogechi wel. Haar favoriet? Deze frisse zomerse tantanmen: een Japanse ramen bowl die spicy, romig én verfrissend tegelijk is. Jep, het kan allemaal in één kom. Perfect voor woensdag – het moment in de week waarop je wel weer wat pit en power kunt gebruiken. Bonuspunten: je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan, binnen 20 minuten staat ‘ie namelijk al op tafel. Slurpen maar!
> Naar het recept: ramen bowl met zomerse smaken: makkelijk en snel!
Donderdag
Culy’s Marit is zo iemand die nooit kan kiezen wat ze wil eten (keuzestress = real), dus dit gerecht is haar perfecte oplossing. Een beetje rijst hier, wat heerlijk malse steak daar, gegrilde paprika’s erbij, en hoppa: al je favorieten gezellig samen in één bowl. Deze Mexicaanse fajitabowl is kleurrijk, kruidig en ideaal voor een doordeweekse donderdag waarop je geen zin hebt in ingewikkeld gedoe, maar wél zin hebt in een feestje op je bord. Tip: ook heel geschikt om restjes in te verwerken – dan voelt het toch alsof je de boel slim hebt uitgespeeld.
> Naar het recept: gezonde Mexicaanse fajita-bowl met steak, paprika en mais
Vrijdag
Het is vrijdag, het einde van de werkweek én het begin van het weekend. En dat vieren we natuurlijk met iets lekkers. Voor Culy’s Melvin zijn dat zonder twijfel deze Thaise viskoekjes. Knapperig, kruidig en onweerstaanbaar lekker. Gooi er nog wat andere borrelhapjes bij en je hebt meteen de perfecte start van je vrijdagavond te pakken. Weekendmodus: aan.
> Naar het recept: Thaise viskoekjes met zelfgemaakte dipsaus
Zaterdag
Op zaterdag wil je vooral één ding: genieten van je weekend, zónder te lang in de keuken te staan. Culy’s Ogechi snapt dat als geen ander en zweert daarom bij deze zomerse kippensoep. Licht, fris en binnen een mum van tijd op tafel – precies wat je nodig hebt na een hete zomerdag. Met een heldere bouillon, malse stukjes kip en knapperige groenten is dit de perfecte manier om af te koelen én te genieten van een smaakvol maaltje zonder gedoe. Ideaal om met een grote kom op het balkon of in de tuin neer te ploffen en écht te ontspannen.
> Naar het recept: zomerse kippensoep: gezonde Mexicaanse soep voor de zomer
Zondag
Zondag is hét moment om iets te maken waar je even voor de tijd neemt. Deze Jollof rice – favoriet van Culy’s Melvin – is daar perfect voor. Het kost misschien wat langer, maar dat mag ook wel op een relaxte zondag. Deze West-Afrikaanse smaakbom barst van rijke, diepe smaken en kleurrijke ingrediënten. Een gerecht om samen van te genieten, om de week mee af te sluiten én om nog een paar dagen op te teren. Zet ‘m rustig op het vuur, en laat die geur je hele huis vullen.
> Naar het recept: jollof rice met bakbanaan en kip (een zalig Nigeriaans rijstgerecht)