Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 17 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 20 t/m 26 februari: snelle gerechten voor een drukke week

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week enkel snelle gerechten die je in een handomdraai op tafel hebt. Ideaal voor een drukke week waarin je niet ál te lang wil tafelen, hoe gezellig dat ook altijd is.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Maandag

We zijn op de Culy redactie verknocht aan gnocchi, spreek uit als njokkie. Of we ze nu krokant bakken in de oven of garen in een saus waardoor ze zo héérlijk klef worden: het is altijd een goed idee. Pas voegden we ‘t beste van de winter (boerenkool) samen met onze favo zachte aardappelballetjes en dat bleek een gouden duo. Proberen maar en vergeet die ‘ndujaboter niet!

Gnocchi met boerenkool en 'ndujaboter
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Gnocchi met boerenkool en ‘ndujaboter

Dinsdag

Soep is altijd een goede optie voor een snel en makkelijk maaltje. Helemaal als ‘ie lekker kruidig maar toch fris is, zoals deze noedelsoep met kip en spinazie.  Of we ‘m nu op een haastige doordeweekse avond eten of op een luie zondag, hij is gewoon altijd goed. Én voedzaam, ook niet onbelangrijk.

Snelle noedelsoep met kip
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Noedelsoep met kip en spinazie

Woensdag

Hoewel deze San Bei Ji kip een aardig hoog cijfer op de ‘intimiderende namenladder’ krijgt, blijkt ‘ie eigenlijk uitermate makkelijk te maken. In het Engels noemt men deze kruidige kip namelijk three cup chicken. Dat duidt op de gelijke delen sojasaus, mirin en ketjap waarin je de kip marineert. Eet ‘t snelle gerecht met rijst en smullen maar. Beloven we!

Taiwanese three cup chicken
Bron:

> Naar recept: Three cup chicken met Thaise basilicum

Donderdag

Een weekmenu vol snelle gerechten is niet compleet zonder spaghetti al limone, spaghetti met een romige citroensaus. Maak de saus door room op te frissen met citroensap en kaas en voeg je al dente spaghetti eraan toe. Werkelijk waar: kind kan de (af)was doen! Ook omdat je je bord waarschijnlijk schoonlikt.

Spaghetti al limone / pasta al limone
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Spaghetti al limone

Vrijdag

Hoewel het voorjaar aanbreekt, is geen winters weekmenu compleet zonder oerhollandse stamppot. Toch verlangen we soms naar iets anders dan de klassieke andijvie of boerenkoolvariant. Deze preistamppot is daarom een graag geziene vervanger van de geliefde comfort food maaltijden. En oh, wat is die pittige honing-mosterdjus toch óverheerlijk.

Preistamppot met honing-mosterdjus en rookworst
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar recept: Preistamppot met pittige honing-mosterdjus

Zaterdag

Het is weekend! Het ideale moment om je naar andere windstreken te begeven met dit weekmenu. Wat dacht je van een frisse zalmcurry met noedels en kerstomaten. Misschien niet de combi die je direct voor je ziet bij een curry, maar lekker is ‘ie wel. Daar gaat het ten slotte om.

Zalmcurry met noedels

> Naar recept: Zalmcurry met noedels en kerstomaten

Zondag

Een nieuwe week staat voor de deur en niet iedereen heeft dan zin om uitgebreid te koken. Snappen wij maar al te goed. Daarom sluiten we dit weekmenu af met een pasta die binnen 20 minuutjes op tafel staat. Wij kunnen je vertellen: dit wordt er een voor je vaste repertoire!

Pasta met prei en worst
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar recept: Pasta met worst, prei, citroen en tijm

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.