Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 26 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 29 mei t/m 4 juni: recepten met tomaten

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Het is juni deze week, de maand dat de zomer begint. Daarom vonden we ‘t tijd voor 7 recepten met tomaten. Omdat die rode rakkers zo’n instant zomergevoel op doen komen.

> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

Begin van de week en geen zin om te koken? Herkenbaar! Daarom openen we dit weekmenu met tomaten met een luie tomatenrijst met ei. Makkelijker dan dit wordt het écht niet. Te saai? Eet de rijst met je favoriete toppings zoals crispy chili olie of bosui, of marineer tofu of kip in een lekkere marinade en serveer dat erbij.

Rijst met tomaat en ei
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Makkelijke luie tomatenrijst met ei

Dinsdag

Tomatenbouillon maken is zo’n werkje dat je dírect een sterrenchef-gevoel geeft. Je gaat je zelfs afvragen waarom Michelin niet bij je aanbelt! Het is rijk aan smaak en zorgt voor een heerlijk, hartverwarmend gerecht. Perfect voor een gezellig etentje met vrienden of familie. Ze zullen na afloop smeken om het recept van deze bouillon en het gerecht. Geloof ons maar.

Vis in tomatenbouillon
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

>Naar recept: Kabeljauw in tomatenbouillon met verse kruiden

Woensdag

Deze aardappelsalade van Ottolenghi is zo lekker dat je je afvraagt of het eigenlijk wel een salade is. Het is vooral een heerlijk gerecht met aardappelen en groenten, perfect om te serveren op een barbecue of picknick. Nu is dat misschien nog een beetje vroeg in het seizoen, daarom eten we ‘m lekker als avondeten dit weekmenu.

Aardappelsalade à la Ottolenghi
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Aardappelsalade á la Ottolenghi (met tomaten, chili en pompoenpitjes)

Donderdag

Gnocchi zijn een vaste waarde bij onze weekmenu’s. We zijn namelijk dol op de Italiaanse dumplings en eten ze maar wat graag. Deze gnocchi met tomatensaus is zo lekker dat je je vingers erbij aflikt en daarna de pan soldaat maakt met oud brood, scarpetta noemen de Italianen dat. Ideaal voer om het begin van een (hopelijk) zomerse juni-maand te vieren. Wist je trouwens dat gnocchi zelf maken ook érg makkelijk is?

Gnocchi met tomatensaus en mozzarella
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en oregano

Vrijdag

Weekend! Of je ‘t nu druk hebt of rustig: een makkelijk én snel eenpansgerecht is altijd welkom. Deze zalmcurry met noedels en tomaten is dan een goeie greep uit het weekmenu-repertoire. Binnen 30 minuten op tafel en perfect voor een gezellig avondje met vrienden of familie. Wat wil je nog meer?

Zalmcurry met noedels

> Naar recept: Zalmcurry met noedels en kerstomaten

Zaterdag

Wil je een weekmenu met tomaten? Dan krijg je die rooie rakker in al z’n glorie. Deze hartige galette met tomaten is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een streling voor de smaakpapillen. De combinatie van zoete tomaten, romige ricotta en kruidige tijm maakt dit gerecht perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht bij het diner. Serveer er een fris soepje bij en je hebt een avondmaaltijd waar je tafelgenoten erg blij van worden.

Hartige galette met tomaat
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Hartige galette met tomaten, ricotta en oregano

Zondag

Wat is een weekmenu met tomaten zonder tomatensoep? Deze minestronesoep van restjes brood en tomaten is niet alleen ontzettend lekker maar ook nog eens duurzaam. Het is een perfecte manier om de kliekjes van afgelopen week op te maken en zo voedselverspilling tegen te gaan. Dus waarom niet het einde van de week vieren met een heerlijke kom dampende soep, gemaakt van wat je nog in de koelkast hebt liggen? Zo gepiept én ontzettend lekker.

Minestronesoep
Foto: Mitchell van Voorbergen

> Naar recept: Minestronesoep van restjes brood en tomaten

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.