Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 19 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 23 t/m 29 mei: recepten met spinazie

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week gaan we los met spinazie. Onze favoriete bladgroente die op dit moment volop in seizoen is. Ideaal.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

Mensen met een moestuin zullen het weten: zodra je spinazie hebt gezaaid, komt ‘t na drie keer knipperen al op. Een goeie moestuingroente voor mensen zonder geduld dus. Ook een fijne bijkomstigheid dat de groene bladgroente boordevol vitamine A, B11 en K zit. Een krachtpatser dus. Maak er deze snelle noedelsoep met kip mee en je zit gebakken wat betreft die onprettige voorjaarsverkoudheid.

Snelle noedelsoep met kip
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Snelle noedelsoep met kip en spinazie

Dinsdag

Hoewel we het stamppot en ovenschotelseizoen toch op z’n einde vinden lopen, zetten we als de zon schijnt nog best graag een ovenschotel met zoete aardappel op tafel. Heel gek, maar de oranje variant van de pieper laat het zonnetje bijna schijnen; zo zonnig smaakt ‘ie. Deze ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en gehakt is dan een welkome warme maaltijd dit weekmenu. Nóg een voordeel: je zet ‘m zo op tafel.

Ovenschotel met zoete aardappel en gehakt voor weekmenu recepten met gehakt
Bron: Culy

> Naar recept: Ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en gehakt

Woensdag

Dit recept voor groene shakshuka met spinazie is gezond, kleurrijk en vol van smaak. De mix van groene groenten zorgt voor een heerlijke saus, op smaak gebracht met koriander, dille en komijn. Serveer het met brood en je hebt een perfecte maaltijd voor brunch, lunch of diner!

Close-up van groene shakshuka met spinazie

> Naar recept: Groene shakshuka met spinazie

Donderdag

Dit recept voor gnocchi met worstvlees en spinazie is als een warme knuffel van je beste vriend: comfortabel en hartverwarmend. De gnocchi zijn zacht en fluffy, de worstjes zijn perfect gekruid en de spinazie zorgt voor de nodige vitamines. Kortom: genieten, zelfs zonder de knuffel van je beste vriend. Al raden we je aan dit gerecht gezellig samen in het voorjaarszonnetje te eten.

Gnocchi met worstvlees en spinazie
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Gnocchi met worst, hazelnoot, spinazie en rozemarijn

Vrijdag

Nog nooit van Turkse pide gehoord, laat staan gegeten? Duik dan nu de keuken in, het is helemaal niet lastig te maken. Ook mooi meegenomen: één hap van deze pide en je waant je in de exotische straatjes van Istanbul – maar dan zonder jetlag en de souvenirwinkels. Wij vullen ‘m klassiek met feta en spinazie maar mocht je in een eigenwijze bui zijn dan kun je er nog allerlei ander lekkers aan toevoegen.

Turkse pide
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

> Naar recept: Turkse pide met spinazie en feta

Zaterdag

Let op: dit is niet zomaar een spaghetti met spinazie! Je standaard pastadiner wordt namelijk getransformeerd tot culinaire sensatie dankzij de toevoeging van tahin, je weet wel, die overheerlijke sesampasta. Een Italiaanse nonna zal haar hoofd er misschien voor schudden, maar dat maakt ons juist blij. Des te meer blijft er over voor onszelf!

Spaghetti met spinazie
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar recept: Spaghetti met spinazie, tahin en salie

Zondag

Einde van de week en daarom wellicht geen zin om uren in de keuken te staan. Snappen we! Deze rijst uit de oven is dan een fantastisch gerecht, want je hebt maar één pan nodig. Dat scheelt ontzettend veel afwas. We voegen er saffraan en sinaasappel aan toe, wat dit gerecht samen met de chorizo, kardemom en ras el hanout een Mediterraans gerecht maakt, waarvan je smaakpapillen gaan dansen.

rijst uit de oven
Bron: WInnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Gele rijst uit de oven met chorizo, tomaatjes en spinazie

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.