Weekmenu: 7 x koken met pompoen (dé ster van de herfst!)

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week draait helemaal om pompoen; we kunnen er nu eenmaal geen genoeg van krijgen. De herfst in een notendop- eh, weekmenu!

Immers: pompoen is hartstikke lekker, maar voor veel gerechten heb je maar een kwart of de helft van zo’n enorm gevaarte nodig. Ook nog heel goed tegen voedselverspilling om de dag(en) erna de rest te eten, dus.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Weleens van dukkah gehoord? Da’s een mengsel van geroosterde noten en specerijen, dat zijn oorsprong vindt in Egypte. Heerlijk als topping over van alles en nog wat, waaronder een warme pompoensoep.

Pro-tip: maak extra veel soep en vries een deel ervan in. Zo heb je nog het hele seizoen een herfstige maaltijd achter de hand (tenzij je ‘m volgende week alweer opeet omdat ‘ie zo lekker is, natuurlijk).

Oosterse pompoensoep
Bron: Culy

> Naar het recept: Culy Homemade: Oosterse pompoensoep met nootjes

Dinsdag

Pompoen, spinazie, ricotta… What’s not to love? Deze pompoengratin ziet er misschien niet super-Instagrammable uit, maar we beloven dat ‘ie hartstikke lekker is.

Als je voorgesneden pompoenbloekjes koopt, is het ook nog een heel simpele bereiding. Tja, met zo’n enorm oranje gevaarte en een mes is het toch altijd een risico…

pompoengratin
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar het recept: Culy Homemade: pompoengratin met salie en Parmezaanse kaas

Woensdag

Karwijzaad, kurkuma en kerrie: dat zijn de smaken van de herfst. En laat je die nou nét allemaal terugvinden in deze Indiase pompoencurry. Hij is nog vegan ook – aan eiwitten geen gebrek als je kikkererwten toevoegt.

De curry is lekker op zichzelf, maar nog fijner met wat papadums of naan(brood).

Indiase pompoencurry
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar het recept: Culy Homemade: Indiase pompoencurry met karwijzaad

Donderdag

Heh? Pompoen op een pizza? Jup, dat kan gewoon! Vooral als je ‘m combineert met burrata, balsamico-uitjes en tijm.

Het geheim van dit recept: snijd je schijfjes pompoen flinterdun. Daardoor hoef je ze niet eerst apart te roosteren, maar worden ze gewoon gaar op je pizza.

pizza met pompoen, burrata en balsamico-uitjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar het recept: Culy Homemade: herfstige pizza met pompoen, Burrata, balsamico-uitjes en tijm

Vrijdag

Onze meest recente verslaving – crispy chilli oil – gooien we het liefst overal door- en overheen. Dus ja: óók over de pompoen. Combineer dat met romige burrata en een vleugje five spice, en dan kun je je misschien voorstellen waarom we zo’n fan zijn van dit gerecht.

De geroosterde pompoen kun je los als lichte maaltijd serveren, maar ook als vega bijgerecht. Misschien lekker met wat (vega)kip gemarineerd in hoisinsaus?

Pompoen met burrata en crispy chili-oil
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar het recept: Culy Homemade: geroosterde pompoen met Burrata en crispy chili-olie

Zaterdag

Zachte, geroosterde pompoen, kruidige rode-uienchutney, smaakvolle verse vijgen en wat blokjes gorgonzola als finishing touch: dat wíl je toch? Deze gevulde flespompoen mag wat ons betreft iedere week op tafel staan – en misschien zelfs wel met Kerst.

Extra uitpakken op de zaterdag? Maak ook een fancy voorgerecht én toetje in herfstige stijl. Daar is deze pompoencarpaccio met gember-pompoenmayonaise & krokante pompoenschil-chips perfect voor! En wat dacht je van pompoen-pannacotta met pecan en witte chocolade? De avond herfst kán niet meer stuk.

gevulde flespompoen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar het recept: Culy Homemade: gevulde flespompoen met Gorgonzola en rode uienchutney

Zondag

Voor wie het nog niet gemerkt heeft: onze favo herfstgroente kun je praktisch bij elke keuken serveren. Indiaas, Midden-Oosters, Chinees… En dus ook Italiaans! Bijvoorbeeld in deze fantastische gnocchi.

Extra fijn: in dit gerecht gebruiken we ‘dubbel kaas’. Oftewel: eerst een roomsausje met geraspte kaas, dan nog wat vlokken Grana Padano als garnering. Meer kaas, meer beter.

gnocchi met Grana Padano, pompoen en chorizo
Bron: Winnie Verswijvel

> Naar het recept: Gnocchi met Grana Padano, pompoen en chorizo

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Weekmenu: 7 x koken met pompoen (dé ster van de herfst!)
Sluiten