Weekmenu: 7 x alles van de bakplaat

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week zetten wij de bakplaat in het zonnetje, niet specifiek de bakplaat zelf, maar al het lekkers dat je in één keer op deze plaat kunt gooien.

Geef het beestje een naam: bakplaat, ovenschotel of traybake… Het is vooral heel handig dat jouw gerecht – veelal met veel geroosterde groente, mjam – in de oven zit te pruttelen, terwijl jij lekker door Culy heen zit te scrollen.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Shakshuka is inmiddels ingeburgerd in de Nederlandse maatschappij en daar zijn we heel erg blij mee. Een heerlijke combi van tomaat en paprika samen met eitjes en kruiden. Makkelijk, heerlijk en gezond. Perfect om de week mee te beginnen.

shakshuka van de bakplaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: shakshuka van de bakplaat

Dinsdag

Een bijzonder lekkere combinatie van kip, bloemkool en mangochutney. De kip wordt lekker krokant en sticky door de chutney, en dat allemaal met maar 25 minuten oventijd. Wat wil je nog meer?

Ovengerechten: kip en bloemkool van de bakplaat
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: kip en bloemkool met mangochutney van de bakplaat

Woensdag

Een bakplaat vol met goddelijke groenten, bedacht door cooking queen Anna Jones die standaard in je kooklijstje zal komen te staan. Aardappelen, kikkererwten en prei, met daarbij een romescosaus om je vingers bij af te likken.

LIggend beeld Ovenschotel van prei en aardappel met romescosaus
Bron: Issy Crooker - Eén Pan, Plaat, Planeet

> Naar recept: Ovenschotel van prei en aardappel met romescosaus

Donderdag

Een heerlijk bakplaat vol met bleekselderij, wortel, uien en radijzen, erop de meeste malse kippetjes (met secret ingrediënt: karnemelk) die je je maar kunt wensen. Samen met sumak en granaatappelmelasse een bijzonder lekker avondmaal.

Kip met sumac
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

> Naar recept: Culy Homemade: kip uit de oven met sumac, radijs en rode ui

Vrijdag

Een bakplaat kun je natuurlijk ook vullen met een pizza, en als je dat dan doet, moet je het ook goed doen! Zoals deze plaatpizza met ricotta en aardappel. Klinkt apart, maar is echt gru-we-lijk lekker. Een ander pluspunt: je zit gegarandeerd lekker vol!

plaatpizza met ricotta, aardappel en chorizo
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: plaatpizza met ricotta, aardappel en chorizo

Zaterdag

Deze bladerdeegtaartjes heb je in een handomdraai in elkaar gezet en op de bakplaat afgebakken. Supertof als je last-minute visite hebt en nog iets op tafel moet toveren. Deze variant is met groene asperges, ham en ei, maar je kunt eigenlijk eindeloos variëren. The bakplaat is the limit. 

bladerdeegtaartjes met ei en asperges
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: Bladerdeegtaartjes met ei, ham en groene asperges

Zondag

In plaats van soep op zondag is dit wel een heel kekke variatie. Alle ingrediënten die je normaal in een kippensoep stopt, leg je nu op een ovenschotel, inclusief mozzarella. Halleluja.

Ovenschotel met kip als deel van makkelijke ovenschotels
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: kippensoep in de vorm van een ovenschotel

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Weekmenu: 7 x alles van de bakplaat
Sluiten