Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Inspiratie 13 aug 2021
Leestijd: 4 minuten

Weekmenu: 7 fantastische recepten met kaas, kaas en nog meer kaas

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week delen we het droommenu voor elke kaasliefhebber. Niet alleen met standaard pasta’s, maar met cheesy gerechten uit de hele wereld.

Parmezaan. Grana padano. Feta. Cheddar. Mozzarella. Burrata. Brie. Roquefort. We kunnen nog wel even doorgaan, maar het is waarschijnlijk wel duidelijk: de keuze uit kaas is zó groot, dat ‘ie onmogelijk te maken is. Gelukkig wordt het iets makkelijker als je weet dat je morgen gewoon een andere kaas kunt proeven. En de dag erna weer.

Toegegeven, écht gezond is anders. Maar zolang je het een beetje met mate eet, kan het best. Daarom: een weekmenu vol kaas, kaas en nog meer kaas. Thank us later.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

O, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Traditioneel wordt pasta bolognese natuurlijk met gehakt gegeten. Maar vandaag niet! We malen chorizo fijn met een keukenmachine en gebruiken dat als basis voor de bolognesesaus. De pittige chorizo en romige mozzarella zijn een perfecte combinatie.

En deze pasta is extra lekker door de pangrattato: knapperig gebakken broodkruim dat weleens werd gebruikt als de kaas te duur was. (Gelukkig hebben wij nu gewoon pangrattato én kaas. Win-win!)

snelle pasta bolognese met chorizo
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: snelle pasta bolognese met chorizo en mozzarella

Dinsdag

Stop de persen: deze vega groentetaart bevat niet één, niet twee, maar drie soorten kaas. Ricotta, geraspte belegen kaas én gorgonzola maken de hartige taart romig en rijk van smaak. Samen met de groente groenten (broccoli, spinazie en erwtjes) is het een echte showstopper.

Extra fijn: als je wat overhoudt, eet je dat gewoon als lunch. Koud is ‘ie net zo lekker.

vega groentetaart
Bron: Veggie Very Much

> Naar recept: Goed gevulde vegetarische groentetaart

Woensdag

In een lijstje vol recepten met kaas, mag burrata natuurlijk niet ontbreken. De fantastische kaas is een mix tussen mozzarella en room, en dat proef je. De kaas smelt letterlijk op je tong – het woord betekent niet voor niets ‘boterachtig’ in het Italiaans.

Als je burrata hebt, dan heb je verder eigenlijk weinig nodig. In deze snelle gnocchi met burrata zitten dan ook weinig andere ingrediënten: alleen gnocchi, kerstomaten, een flinke hand basilicum en wat Parmezaanse kaas. Een betere manier om de week te breken kunnen we ons niet voorstellen.

gnocchi caprese voor weekmenu
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: gnocchi caprese met burrata en kerstomaten

Donderdag

Oké oké, deze quesadilla’s met zoete aardappel en chorizo deelden we eigenlijk als lunchrecept. Maar wie zegt dat je ze niet ook gewoon ‘s avonds kunt eten? Maak er een lekkere salade bij en klaar ben je. (Repeat after us: ik ben een volwassene en ik kan en mag dingen eten wanneer ik dat wil.)

We horen je denken: zoete aardappel? Duurt het niet vét lang voor dat klaar is? Nou, nee. We maken ‘m namelijk gewoon in de magnetron! En dan is ‘ie in 6 minuten klaar. I-de-aal. En met lekker veel kaas, natuurlijk.

Quesadillas met zoete aardappel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: quesadillas met zoete aardappel en chorizo

3 variaties op kaasfondue: met geitenkaas, gorgonzola en camembert

Vrijdag

Van Mexico reizen we terug naar de Israëlische sferen van kookgod Ottolenghi. Je leest het goed: we maakten deze lasagne niet op de traditionele manier, maar met komijn, pistachenoten en lekker veel feta. Genieten!

aubergine lasagne met gehakt, feta en pistache
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: auberginelasagne met gehakt, feta en pistache

Zaterdag

Op zaterdag blijven we een beetje in de Arabische sferen, en wel met deze tomaten gevuld met couscous. Voeg er halloumi, granaatappelpitjes en verse kruiden aan toe en je hebt een waar feestje op je bord. Een zomers feestje, welteverstaan. Serveren doe je met een salade of een stukje vlees.

gevulde tomaten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: gevulde tomaten met couscous en halloumi

Zondag

We sluiten de week af met hét kaasrecept der kaasrecepten: mac & cheese! Niet uit een pakje, maar natuurlijk lekker vers (en zelfs met broccoli voor de vitaminen).

Makkelijk is ‘ie gelukkig wel: je hebt er namelijk maar één pan voor nodig. Daar kook je eerst de pasta in, en vervolgens zet je ‘m in de oven om een perfect krokant laagje kaas te creëren. Geen pan die in de oven kan? Geen zorgen: een ovenschaal werkt ook gewoon.

snelle mac and cheese met broccoli
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: snelle mac and cheese met broccoli

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.