Emmo de Bie
Emmo de Bie Inspiratie 23 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 26 december t/m 1 januari

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met elke week een handig weekmenu. De periode tussen kerst en oud & nieuw is altijd een beetje een gat. Om 2022 goed af te sluiten vul je dat op met onze favoriete gerechten van 2022.

Maandag

Op tweede kerstdag is je keuken waarschijnlijk nog een bende. Afwassen en uren in pannen roeren is waarschijnlijk het laatste wat je wil. Daarom staat vandaag een eenpansgerecht van gehaktballen, orzo, feta en rode wijnsaus op het weekmenu. Minimale inspanning en afwassen, maximaal resultaat.

gehaktballen in rode wijnsaus met orzo en feta
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Gehaktballen in rode wijnsaus met orzo en feta

Dinsdag

De planning tussen kerst en oud & nieuw kan alle kanten op gaan. Familie over de vloer, wintersport die begint of juist de hele dag lekker op de bank hangen. Over het avondeten hoef je je tenminste geen zorgen te maken met deze pasta met rokerige auberginesaus en walnoten. Een rokerige topper op de redactie!

pasta met auberginesaus en walnoten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Pasta met rokerige auberginesaus en walnoten

Woensdag

Afgelopen jaar staken de kimchirecepten enorm de kop op. En terecht, want deze spicy Koreaanse kool gebruiken wij maar al te graag. Deze woensdag in het weekmenu gebruiken we het in een Hollandse klassieker: zoete aardappelstamppot. Naast kimchi gaat er ook Koreaans buikspek op, en dat is perfect comfort food.

Zoete aardappelstamppot met kimchi
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Zoete aardappelstamppot met kimchi en buikspek

Donderdag

In de koude dagen tussen kerst en oud & nieuw kan je ons altijd wakker maken voor een warme kom erwtensoep. In dit weekmenu geven we ‘m een Aziatische twist, met onder meer citroengras en vissaus. Erwtensoep zoals je het nog nooit hebt geproefd.

Frisse erwtensoep aziatisch
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Erwtensoep met een Aziatische twist

Vrijdag

Deze vrijdag krijg je een knallertje van ons cadeau: de makkelijkste (en lekkerste) pasta alla vodka ooit. Misschien heb je nog wel wat wodka liggen van je kerstdiner en voor de rest heb je maar een handjevol ingrediënten nodig. Deze pasta is staat bij menig redactielid bovenaan het lijstje.

Pasta alla vodka: penne of rigatoni met wodka
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Pasta alla Vodka

Zaterdag

We sluiten 2022 letterlijk en figuurlijk knallend af. Misschien heb je al een diner gepland, misschien ga je straks vuurwerk kijken of duik je de discotheek in. Je avond begint tenminste al feestelijk met deze nachoschotel met een Aziatische twist. Handig om te delen en in een kwartiertje klaar. Gelukkig nieuwjaar!

Aziatisch geïnspireerde nacho's
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Nachoschotel met Aziatische twist

Zondag

Met nog suizende oren, kruitdampen in ons haar en misschien wel een lichte hoofdpijn is 2023 dan nu echt begonnen. In lijn met de goede voornemens (waar we ons dit jaar echt aan gaan houden) beginnen we gezond. Deze smashed avocado salade bevat alles wat je wil voor een goed jaar. Kleuren, vitamines, smaken en texturen. Laat 2023 maar komen!

smashed avocadosalade
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Smashed avocado salade

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.