Marit Weijs
Marit Weijs Inspiratie 20 jun 2025
Leestijd: 3 minuten

Makkelijk weekmenu voor 23 t/m 29 juni: fris en eenvoudig

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week: snel, simpel en zó lekker.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Weekmenu voor 23 t/m 29 juni

Maandag

We trappen de week af met iets lichts en zomers: een vegan poké bowl waarin watermeloen de hoofdrol speelt. Door ‘m een paar uur (of een nachtje) te marineren in een Aziatisch sausje, krijgt deze fruitige favoriet een hartige twist – perfect in combinatie met romige avocado, knapperige komkommer en rijst. Dat marineren kun je mooi op zondagavond al doen, zodat je maandagavond alleen nog maar hoeft te bouwen. Fris, eenvoudig én helemaal plantaardig.

> Naar het recept: vegan poké bowl met gemarineerde watermeloen

Poke bowl met watermeloen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dinsdag

Deze risotto is een perfecte mix van romig en fris. De zoete tomaatjes geven een lichte bite, terwijl citroen en verse basilicum zorgen voor een zomerse touch. De risotto is heerlijk zacht, met een subtiel zuurtje dat het helemaal afmaakt. Veel simpeler dan ’t lijkt, en toch verrassend smaakvol: precies waar je op dinsdag zin in hebt.

> Naar het recept: tomatenrisotto met citroen, Parmezaan en basilicum

tomatenrisotto met citroen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Woensdag

We snappen het: na een dag die aanvoelt als een week, heb je niet altijd zin om uitgebreid te koken. Deze tortellinisoep is dan perfect: snel klaar, lekker licht en toch verwarmend. De frisse citroen en dille geven ‘m een zomerse twist, terwijl de tortellini zorgt voor dat beetje vullende comfort. Zo eet je toch iets smaakvols, zonder gedoe.

> Naar het recept: tortellonisoep met citroen, spinazie en dille

tortellonisoep met spinazie en dille
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Donderdag

Soms heb je gewoon zin in iets fris en lichts, zonder poespas, maar wél bomvol smaak. Deze Vietnamese noedelsalade met kruidig gehakt, knapperige pinda’s en heerlijke frisse smaken is precies dat. Makkelijk om te maken, lekker om te eten én perfect voor een warme dag waarop je niet te lang in de keuken wil staan. Klinkt als een winner, toch?

> Naar het recept: Vietnamese noedelsalade met gehakt

Vietnamese noedelsalade met gehakt
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Vrijdag

Vrijdagavond betekent: lekker eten, maar zo lang mogelijk genieten van je avond, zonder lang in de keuken staan. Deze pasta met een romige bietjessaus en frisse feta zet je zo op tafel. De lichte smaak van sinaasappel en dille maakt ‘m extra zomers. En die mooie kleur krijg je er gratis bij. Perfect om vrolijk je weekend te beginnen!

> Naar het recept: snelle pasta met rode bieten, feta en dille

Pasta met romige bietjessaus, feta en dille
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Zaterdag

Voor een lichte en frisse zaterdagavond kies je deze rice paper rolls. De zachte kip combineert perfect met de zoete watermeloen en knapperige groenten, waardoor elke hap een fijne mix van smaken en texturen is. Lekker dippen in de saus maakt het helemaal af. Simpel om te maken, verfrissend om te eten, en gezellig om te delen, ideaal voor een zomerse avond.

> Naar het recept: frisse rice paper rolls met kip en watermeloen

rice paper rolls
Nancy van Batenburg voor Culy

Zondag

Deze geroosterde rode bieten met za’atar, sinaasappel en munt zijn anders dan je gewend bent en heerlijk fris. Ze moeten wel zo’n 90 minuten in de oven, maar dat hoef je niet actief te volgen. Perfect om op een vrije dag als zondag te maken, dus. Serveer ze koud of warm, en combineer het bijvoorbeeld met een kikkererwtensalade voor een wat vullender avondmaal.

rode bieten uit de oven
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.