Makkelijk weekmenu 2 t/m 8 juni: fris en gezond met seizoensgroenten
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F08%2F1_Zomerse-curry-tuinbonen-garnalen.jpg)
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week in het weekmenu: gerechten vol frisse, groene seizoensgroenten en lichte, smaakvolle recepten. Perfect om de lente langzaam af te sluiten om je klaar te maken voor de zomer.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Weekmenu 2 t/m 8 juni
Maandag
Begin je week met deze frisse pasta primavera, boordevol knapperige asperges, doperwten en zachte verse smaken. Een licht gerecht, perfect om nog eventjes een keer die lente op je bord te krijgen, zonder poespas, maar vol smaak. Perfect voor als je zin hebt in een simpel, maar kleurrijk groentefeestje!
> Naar het recept: pasta primavera met groene asperges, parmaham en doperwtencrème
Dinsdag
Makkelijk om te maken en vol smaak? Dan zit je met deze wel goed op de dinsdag! Een vrolijke curry vol verse tuinbonen, kruiden en een héérlijke, romige kokosmelkbasis. Hij is licht, fris en nét anders dan de standaard curry’s – perfect voor wie zin heeft in een plantaardige maaltijd met een zomers tintje.
> Naar het recept: tuinbonen recept: zomerse curry met garnalen
Woensdag
Een zomerse salade vol zachte witte bonen, knapperige edamame en frisse artisjokharten. De courgette en geroosterde amandel zorgen voor een lekkere bite, terwijl de feta en een lichte citroendressing het helemaal afmaken. Meer heb je niet nodig!
> Naar het recept: witte bonensalade met courgette en artisjok
Donderdag
Een frisse shakshuka boordevol seizoensgroente zoals spinazie en verse kruiden. Deze groene variant is licht, smaakvol en ideaal om je week door te breken met een makkelijke, gezonde maaltijd. Met gepocheerde eieren en een beetje feta maak je er een voedzaam bord vol lenteplezier van.
> Naar het recept: groene shakshuka met spinazie maken
Vrijdag
Deze kip uit de oven is het perfecte weekendproject: hij heeft wat tijd nodig, maar hé, wat is een betere manier om je zaterdagmiddag te besteden dan met de geur van sumak, knoflook en limoen die langzaam je keuken vult? Samen met seizoensgroenten zoals radijs, regenboogwortels en bleekselderij zet je écht iets bijzonders op tafel.
> Naar het recept: Kip uit de oven met sumac, granaatappel en groente (bakplaat)
Zondag
Voor je ’t weet is het al zondag, dus we kunnen de week maar beter goed afsluiten, toch? Met een flinke lading verse kruiden en nét dat beetje pit waar je trek in hebt, is deze Vietnamese dorade met paksoi het ideale gerecht.
> Naar het recept: dorade uit de oven met kurkuma, paksoi en bosui