Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 8 jul 2022

Weekmenu: licht en fris van 11 t/m 17 juli

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Echt koud zal ‘t niet worden aankomende week, dus daar passen we ons menu uiteraard op aan. Daarom een licht en fris weekmenu van 11 t/m 17 juli.

> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Leuk voor erna: deze ijsjes met vlierbloesemsiroop en aardbeien.

Maandag

Pastasalades saai? Dacht ‘t niet. Zo lang de dressing lekker is en de ratio pasta/overige ingrediënten in balans is, eten wij ons bord wel leeg. Zoals bij dit zomerse exemplaar, met bramen, knapperige nootjes en balsamicodressing.

pastasalade met bramen
Bron: FoodLies

> Naar recept: Frisse pastasalade met bramen en geroosterde noten

Dinsdag

Curry’s zijn het hele jaar door een succes. Kiezen we tijdens de koudere maanden voor wat verwarmende exemplaren, in de zomer hebben we ‘m het liefst lekker fris, rijk gekruid en rijkgevuld. Serveer er wat naan bij en een goede dot yoghurt voor een subtiel zuurtje.

zomerse curry met mais, tomaat en tamarinde
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: zomerse curry met mais, tomaat en tamarinde

Woensdag

Maak het jezelf makkelijk op woensdag met een omelet. Want dat kan ook prima op z’n tijd tijdens het diner. Dit groene exemplaar is ook nog ‘s hartstikke gezond door de kruiden, avocado en overige groenten. Kind kan de was doen dus. Al helemaal met deze tips.

Zomerse omelet

> Naar recept: Zomerse omelet met koriander, avocado en tomaat

Donderdag

Een bowl die er niet alleen spetterend uitziet, maar ook nog eens een bommetje vol smaak is. Het liefst eten we deze bowl met krokante tofu zowel als lunch als in de avond. Kleine waarschuwing: groot door-eet gevaar. Genoeg maken dus voor de volgende dag.

Thaise saté bowl: vegetarisch recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: frisse Thaise saté-bowl met krokante tofu

Vrijdag

We krijgen maar geen genoeg van die bowls, dus op vrijdag zitten we graag op de (tuin)bank met een Italiaans exemplaar op schoot. Eentje die alles heeft wat je zomerhartje begeert: burrata, pesto en mortadella. Iedereen klaar? Lepelen maar.

burrata bowl met mortadella en pistachepesto
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: burrata bowl met mortadella, pistachepesto en tomaat

Zaterdag

Op zaterdag gaan we de markt op voor versie portie kibbeling. En wel met een Japans tintje. Door de sticky saus, wat verslavend lekkere furikake en de knapperige groenten is dit sowieso een ultieme hit – ook onder de kinderen.

Kibbeling met een Japans tintje
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Naar recept: Culy Homemade: kibbeling met een Japans tintje

Zondag

Rokerige aubergine, dille en yoghurt? Veeg ons maar op. In dit gerecht vind je werkelijk alles terug waar we tijdens een zomerse dag behoefte aan hebben: verse kruiden, een rokerige smaak, frisse yoghurt en luchtige couscous. Een perfecte afsluiter voor een weekmenu zo fris als deze.

couscous salade met kerrie, gerookte aubergine en dilleyoghurt
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: couscous salade met kerrie, rokerige aubergine en dilleyoghurt

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Weekmenu: licht en fris van 11 t/m 17 juli
Sluiten