Redactie
Redactie Inspiratie 21 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Weekendtip: El Bulli – Cooking in Progress in EYE

Wat is er beter dan de man achter misschien wel het beste restaurant ooit, Ferran Adrià, op groot scherm te zien? Dit weekend is het mogelijk wanneer het Amsterdamse filmmuseum EYE de documentaire El Bulli – Cooking in Progress zal vertonen. 

De documentaire van regisseur Gereon Wetzel, geeft voor het eerst een intiem kijkje in het laboratorium én de keuken van de meest revolutionaire chefkok ter wereld: Ferran Adrià. Het is een must see voor iedere foodie en laat precies zien hoe de tientallen koks dagelijks aan de slag gaan.

Leuk is dat je van dichtbij kennis maakt met de werkwijze van het restaurant toen ze nog open waren (het restaurant is inmiddels gesloten). Zo konden gasten slechts zes maanden per jaar genieten van de fenomenale kookkunsten van Ferran omdat de koks de rest van de tijd zich terugtrokken in het kooklaboratorium om daar nieuwe gerechten te ontwikkelen.

El Bulli – Cooking in Progress is morgen (zaterdag) om 10:30 te zien in EYE. Kijk op de website voor meer informatie en om kaartjes te kopen. De vertoning wordt georganiseerd door We Want Cinema, het online platform waarop je samen bepaalt wat er draait in de bioscoop.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.