Vinaigrette maken van kimchi: amper werk, enorm veelzijdig

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: wij van Culy zijn dol op kimchi. En als we zeggen dol, dan bedoelen we supermegadol – zo erg dat we er allemaal woorden voor ga gebruiken die zó 2012 zijn. Voor degenen die kimchi nog niet kennen: het is in feite gefermenteerde kool met andere groenten, vaak redelijk pittig, afkomstig uit de Koreaanse keuken. En je kunt er álles mee.

Of nou ja, in ieder geval een heleboel. We gebruiken het bijvoorbeeld in deze kimchi fried rice, een stoofpot met kimchi en buikspek en zelfs een kimchi-pannenkoek. En natuurlijk kun je het ook gewoon los naast (of op) heel veel Aziatische gerechten eten.

Hét recept voor homemade Koreaanse kimchi

Perfect voor salades (en meer!): vinaigrette van kimchi

En nu heeft Bon appétit ons voorzien van nog een manier om kimchi te gebruiken: als vinaigrette!

Zij voegen het toe aan een gerecht met broccolini, wortel, selderij, sesamzaadjes en koriander, maar we kunnen ons ook voorstellen dat de vinaigrette van kimchi lekker is door een salade van bijvoorbeeld geroosterde kool, gebakken komkommer en lente-ui.

Of wellicht een koude noodlesalade of een stukje gebakken vlees? De mogelijkheden zijn eindeloos. Inslaan die handel!

vinaigrette van kimchi staand
Bron: Unsplash

Supersnel en overheerlijk

Omdat er een heel proces van fermentatie vooraf is gegaan aan jouw blikje kimchi, is het heel rijk aan smaken. Hartig, zoet, pittig… Je hoeft er dan ook weinig aan toe te voegen om er een goede vinaigrette van te maken.

Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig: kimchi (van Chinese kool – het liefst één waar garnaal in zit, maar er zijn ook vega varianten), neutrale olie (zoals zonnebloem), water en eventueel wat rijstazijn of vissaus naar smaak.

Mis je een ingrediënt? Check deze alternatieven voor Aziatische producten

De bereidingswijze is zo mogelijk nóg korter: gooi je kimchi in een blender met een scheutje olie, tot het mengsel goed gemixt en een beetje fluffy is. Doe er daarna beetje bij beetje water bij tot het de gewenste structuur heeft en breng eventueel op smaak met de andere twee ingrediënten.

Tada! Vijf minuten later en je fantastische spicy vinaigrette van kimchi is klaar.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Vinaigrette maken van kimchi: amper werk, enorm veelzijdig
Sluiten