Redactie
Redactie Inspiratie 4 apr 2012
Leestijd: 1 minuut

Vanavond op tv: Julie & Julia

Als je vanavond thuis bent & niets te doen hebt, doe ons dan een lol. Kijk de film Julie & Julia.

Meryl Streep kruipt in de huid van kooklegende Julia Child. De kokkin vormt een inspiratiebron voor Julie Powell, die een nieuw doel zoekt in haar leven. Critici ontvingen de film vol lof.

Julie Powell (Amy Adams) is bang dat het leven aan haar voorbijgaat. Terwijl vriendinnen van de universiteit allemaal succesvol zijn, voelt ze zich minderwaardig. Het lukt haar zelden iets af te maken en daarom gaat ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze besluit alle 524 recepten uit het boek van kookheldin Julia Child (Meryl Streep) in één jaar na te maken. Als stok achter de deur begint ze een blog waarin ze de recepten bijhoudt. Tot haar grote verbazing wordt dat een immens succes.

De film is gebaseerd op de memoires van Julia Child en Julie Powell, die beiden echt bestaan. Hoewel ze in Nederland niet veel faam heeft, is Julia in Amerika een legende. Iedere Amerikaan die de jaren zestig bewust heeft meegemaakt, heeft minstens één recept uit haar boek Mastering the Art of French Cooking gegeten. De kijker ziet het leven van Julia in Parijs in de jaren veertig en het leven van Julie in het moderne New York.

Vanavond, 4 april 2012, om 20.30 op RTL4.

2009_julie_and_julia_wallpaper_012julie_juliajulie_julia01julie_julia03julie_julia05julie_julia11

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Vanavond op tv: Julie & Julia
Sluiten