Culy
Culy Inspiratie 2 mei 2013

Vacature: full-time chef in Buckingham Palace

Op zoek naar een uitdagende baan in één van de meest bijzondere keukens van de wereld? Dan is nu je kans, er is namelijk een vacature vrijgekomen in de keuken van niets minder dan Buckingham Palace, Londen. Juist, koningin Elizabeth van Groot-Brittannië zoekt een chef, en wat voor één!

Als er één baan veel stress met zich mee brengt, is het wel chef zijn van één van de machtigste vrouwen ter wereld. Toch zijn er mensen die het kunnen, en nu zoekt het koningshuis in Engeland een nieuwe sous-chef. Het gaat om een baan met een 45-urige werkweek, en gevraagd wordt naar iemand met ervaring in drie-sterren restaurants & hotels. Het salaris? Dat bedraagt een luttele €27.000,- per jaar, waarbij huisvesting in het paleis zelf is inbegrepen.

Nee, ons klinkt deze baan ook niet erg verkeerd in de oren, en zeker wanneer je hoort wat Elizabeth eet. Hare majesteit ontbijt veelal met cornflakes of een gepocheerd eitje, toast met marmelade en een kopje thee. Als lunch geniet ze vaak van een stukje vis met spinazie, tijdens de afternoon tea van korstloze sandwiches met zalm en komkommer en ‘s avonds geeft ze veelal de voorkeur aan wild vlees zoals fazant. Goed te doen lijkt ons, maar of we het durven?

Zou jij de uitdaging durven aan te gaan? Solliciteer dan hier in en wie weet kook jij binnenkort wel het eitje van de koninigin van Groot-Brittannië.

ElizabethElizabeth3

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Vacature: full-time chef in Buckingham Palace
Sluiten