Redactie
Redactie Inspiratie 14 sep 2014

Up & coming in culi-land: the Berkshires in Amerika

In het noordoosten van Amerika vind je, net boven New York, de regio the Berkshires. Een bergachtig natuurgebied in de staat Massachusetts, dat zich heeft ontwikkeld tot een waar foodwalhalla. No more hiking, we gaan restaurantjes hoppen!

Een regio die eerst uitsluitend bekend stond om haar ietwat saaie, landelijke karakter en musea, wordt nu overladen door ambachtelijke slagers, brouwers, koffiebranders en chefs, vooral uit Brooklyn. Zo geeft the Berkshires gehoor aan verschillende culinaire trends, zoals lokale producten, ‘farm-to-table’ restaurants én kleinschalige boerderijen.

De regio krijgt nu een meer urban feel en dat vinden wij van Culy natuurlijk erg leuk. Daarom zochten wij voor je uit waar je de lekkerste worst eet, het beste kopje koffie drinkt én waar je lekker ‘farm-to-table’ eet. En voor een biertje? Ja, ook daar hebben we een goede spot voor gevonden.

Bron: Facebook

The Meat Market, Great Barrington

Jeremy Stanton was chef in Florida, New York en the Berkshires voordat hij The Meat Market opende. Jeremy haalt al zijn producten bij boeren uit de regio en dat heeft alles te maken met zijn passie voor lokale producten. Ook zijn bedrijf Fire Roasted Catering werkt alleen met producten afkomstig uit de nabije omgeving.

389 Stockbridge rd., Great Barrington
www.themeatmarket.com

Bron: Facebook

Prairie Whale, Great Barrington

Mark Firth, pionier op het gebied van restaurants in Brooklyn, opende samen met chef Stephen Browning, tevens uit Brooklyn, dit farm-to-table restaurant. Ook hier komen alle producten, vlees en groenten van boerderijen uit de buurt. Hieronder vind je een filmpje van één van de lokale boerderijen waar Mark zijn producten vandaan haalt.

178 Main St., Great Barrington
www.facebook.com/PrairieWhale

Six Depot, West Stockbridge

In een voormalig treinstation runnen Flavio Lichtenthal en Lisa Landry – uit Brooklyn, where else? – dit café slash koffiebranderij slash ambachtelijke winkel slash galerie. Vooral de koffie moet er heerlijk zijn.

6 Depot St., West Stockbridge, Verenigde Staten
www.sixdepot.com

Bron: Facebook
Bron: Facebook

Nudel, Lenox

Ook bij Nudel wordt met verse ingrediënten van de boerderij gekookt door een uit Brooklyn afkomstige chef. Het menu verandert regelmatig en bekijk zeker eens de website. Inspirerend mooi.

37 Church St., Lenox
www.nudelrestaurant.com

Bron: Facebook
Bron: Facebook

Wandering Star Craft Brewery, Pittsfield

Chris Post zegde zijn baan als Wall Street-handelaar op en leerde de kneepjes van het bierbrouwen. Nu is zijn bier verkrijgbaar in verschillende restaurants en pubs in the Berkshires en New York.

11 Gifford St, Pittsfield
www.wanderingstarbrewing.com

Bron: Facebook

Berkshire Mountain Distillery, Great Barrington

Een droom kwam uit toen Chris Weld een verwaarloosde appelboerderij kocht. Toen er weer appels aan de bomen groeiden begon Chris met het maken van brandewijn. Later verkocht hij door-to-door ook zelf gedistilleerde dranken als gin, rum en whiskey, vanuit de achterbak van zijn truck. Nu zijn de sterke dranken door heel Amerika verkrijgbaar.

Bron: Facebook

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Up & coming in culi-land: the Berkshires in Amerika
Sluiten