Redactie
Redactie Inspiratie 25 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Bizar: een tunnel vol exotische paddenstoelen in Australië

In een voormalige treintunnel in Mittagong, Australië, vind je de paddenstoelenkwekerij Li-Sun Exotic Mushrooms. In de 650 meter lange tunnel groeien allerlei exotische paddenstoelen en daar moeten we natuurlijk meer over weten!

Naast de bekende shiitake, kastanjechampignon en oesterzwam vind je hier ook de Japanse enoki, shimejii en vele andere exotische paddenstoelen, gecultiveerd door microbioloog dr. Noel Arrold.

De tunnel is de perfecte plek voor de paddenstoelen: het is er koel, vochtig en slecht verlicht. En daarom vergelijkbaar met de bossen van China, Japan en Korea waar ze normaal gesproken groeien.

Je kijkt je ogen uit: paddenstoelen groeien aan de muur, op composthopen, metalen stijgers. Paddenstoelsporen worden samen met een mengsel van compost bewaard in grote wijnkruiken en vervolgens met plastic ingewikkeld: de meest bijzondere technieken komen voorbij.

Maar slechts drie tot vier keer per jaar worden er guided tours georganiseerd. Dus mocht je in de buurt én nieuwsgierig zijn: neem dan eerst even contact op met de kwekerij.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Bizar: een tunnel vol exotische paddenstoelen in Australië
Sluiten