Too Good To Waste maakt gazpacho van geredde tomaten

Culy 28 aug 2012 Inspiratie

Too Good To Waste is een team van jonge food marketeers, chefs en productontwikkelaars, die een beweging zijn gestart om de grenzeloze voedselverspilling aan te pakken. Vandaag hebben ze hun eerste product gelanceerd: een gazpacho gemaakt van tomaten die anders weggegooid zouden worden.

We love food… and hate waste. Voedselverspilling is een enorm probleem. De Nederlandse consument gooit jaarlijks voor ca. € 2,4 miljard aan voedsel weg, in de productieketen komt daar nog ongeveer € 2 miljard bovenop. Dat betekent 30% tot 50% food waste! Too Good To Waste pakt voedselverspilling aan door concrete, creatieve oplossingen te bedenken die voortkomen uit onze liefde voor eten.

Tweede leven voor snoeptomaatjes 

De gazpacho is gemaakt van Tommies snoeptomaatjes. Deze mini’s zouden normaal al richting afvalbak gestuurd zijn, omdat ze niet aan kwaliteitseisen voldoen. Maar ze zijn hartstikke lekker en Top B.V. heeft ze perfect verwerkt tot zomerse gazpacho!

Too Good To Waste wil met de gazpacho voedselverspilling onder de aandacht brengen van het publiek. Na de lancering op de Floriade vandaag, worden de flesjes op zaterdag 1 september ’s ochtends bij PLUS Klaassen in Rozenburg uitgedeeld en vanaf 14.00 uur op de New Food Fair in Amsterdam.

TGTW_flesje_s

Op de website van Too Good To Waste www.toogoodtowaste.nl staan meer data en locaties.

329385_208855005909424_372957660_o216018_218228234972101_1315793918_n409705_218228171638774_1126910301_n

Reageer op artikel:
Too Good To Waste maakt gazpacho van geredde tomaten
Sluiten