Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie 13 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Mensen rijden om voor dit gevulde(!) tofugerecht van Asian Delight: dit is waarom

Als er nog mensen zijn die durven te beweren dat tofu saai is, zijn er twee verklaringen. Ze liegen of ze hebben nog nooit gevulde tofu geprobeerd. In Nederland is dat gerecht redelijk onbekend, maar wél te verkrijgen bij dit adres in Amsterdam waar mensen speciaal voor omrijden!

Asian Delight in Amsterdam-Osdorp maakt namelijk iedere zaterdag een lading verse gevulde tofu met allerlei verschillende vullingen. Zo vind je variaties met varkensvlees, rundvlees en groentes. De gevulde tofu is van origine afkomstig uit Indonesië en heet Tahu isi.

Ika Rahma
Bron: Ika Rahma via Adobe Stock

Tofugerecht Tahu Isi

Tahu Isi is een populair Indonesisch gerecht, bestaande uit gefrituurde tofu gevuld met een mix van groenten zoals wortel, kool, taugé en soms gehakt. Het gerecht wordt vaak geserveerd met pittige sambal. De krokante buitenkant in combinatie met de hartige vulling maakt het een geliefde snack bij jong en oud.

Tahu Isi komt oorspronkelijk uit Java. Het gerecht is vooral populair in steden zoals Jakarta, Bandung en Yogyakarta, waar het vaak wordt verkocht door straatverkopers of op traditionele markten – ultiem streetfood dus. Deze snack is in twee varianten verkrijgbaar. Soms wordt het geheel ondergedompeld in een beslag en gefrituurd terwijl anderen zweren bij een ongepaneerde variant. Deze wordt in een laag olie krokant gebakken en is iets minder knapperig.

https://www.instagram.com/p/CWtA3zoqxTX/?img_index=1

Stevige tofu

Er zijn verschillende soorten tofu (denk aan silken tofu), maar voor dit gerecht heb je de meest stevige variant die je kunt vinden nodig. Je maakt namelijk een soort envelopjes van de stukken tahu die je vol stopt met de vulling en daarna in zijn geheel frituurt tot de tofu super knapperig is en vol van smaak.

https://www.instagram.com/p/CpKjXuNq-gK/?img_index=1

Zelf Tahu Isi maken

Je kunt de tofu-envelopjes vullen met alles wat je maar wil. De meest gegeten soort is een veganistische variant met een groentemengsel van sjalot, ui, wortel, taugé, wat kruiden en sambal. Maar ook de versies met garnaal – als een soort garnalentoast – is populair.

Wil je het tofu gerecht zelf maken?

  • Gebruik stevige tofu en snijd deze in blokken. Maak voorzichtig een inkeping aan één kant en hol het lichtjes uit zodat er ruimte is voor de vulling.
  • Vul de tofu met een mengsel van fijngesneden groenten zoals wortel, taugé, prei en kool. Voeg knoflook, sjalot en eventueel wat gehakt toe. Breng op smaak met zout, peper en een scheutje sojasaus.
  • Maak een licht beslag van bloem, water en kruiden zoals kurkuma en korianderpoeder. Dit geeft de tahu een krokante buitenkant.
  • Doop de gevulde tofu in het beslag en frituur in hete olie tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Serveer met pittige sambal en eventueel wat zoete ketjap als dip. Perfect als snack of bijgerecht!

Liever niet zelf maken? Asian Delight serveert een heerlijke variant met gehakt.

Het adres van Asian Delight:

Osdorpplein 53
1068 TC Amsterdam

Let op: de gevulde tofu is hier alleen op zaterdag verkrijgbaar

Tahu Isi / gevulde tofu
Bron: EndwiaAS via Adobe Stock

Meer hotspots

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.