Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 2 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

14x de allerbeste toetjes met aardbeien die echt iedereen lekker vindt

Een nieuwe zomer betekent een nieuwe lading superzoete zomerkoningen. Lekker om zo op te eten, nog leuker om je op te verheugen als toetje. Vandaar deze ultra-belangrijke compilatie van de allerbeste, lekkerste en leukste toetjes met aardbeien.

Nog meer bonuspunten: zeker weten dat werkelijk iedereen deze exemplaren enthousiast zal ontvangen.

14x de allerbeste toetjes met aardbeien die echt iedereen lekker vindt

Dat wordt rennen richting de aardbeienboer. Mocht het zeldzame moment voorkomen dat er exemplaren overblijven: zo kun je aardbeien het beste bewaren.

Toetjes met aardbeien en ijs

Aardbeien met ijs: we kunnen ons geen andere combinatie voorstellen die ons zomerhart sneller doet kloppen. Het type toetje waar je als kind over droomt en als volwassene dagelijks naar binnen lepelt, als het even kan. En dat doen we dus graag en met veel enthousiasme, als afsluiting van elke warme zomerdag.

Aardbeien milkshake maken
Bron: Culy.nl

Feestelijke aardbeientoetjes

Laten we eerlijk zijn: een bak aardbeien op zichzelf is al een feestje natuurlijk, maar doen we net even wat meer moeite, dan wordt het feest écht onvergetelijk. Van luchtige cupcakes tot aardbeien met chocola, de 2.0 versie: dit wordt gegarandeerd een staande ovatie.

Aardbeien gedoopt in chocolade recept

Uit de oven

Misschien niet de eerste bereidingswijze waar je aan denkt bij aardbeien; toch echt eentje die je niet over het hoofd mag zien: aardbeien uit de oven. Zoals bij elk ander fruit uit de oven worden ook aardbeien nóg zoeter en combineert het daardoor erg lekker in de meest uiteenlopende baksels.

gebakken ricotta met aardbei en rabarber
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Lekker makkelijk

De verleiding zal groot zijn wanneer die zojuist gekochte bak aardbeien voor je neus staat. Precies om die reden is het belangrijk om een paar recepten voor toetjes met aardbeien achter de hand te hebben, die in een mum van tijd op tafel kunnen staan.

Aardbeientoetje in een glaasje met geroosterde aardbeien
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer toetjes met fruit:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.