Redactie
Redactie Inspiratie 5 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

The making of Fish Tales, het kookboek – deel 4

Bart van Olphen, viskenner van het Instagram-kanaal Fish Tales, vliegt samen met de beroemde fotograaf David Loftus (onder andere de vaste fotograaf van Jamie Oliver) de wereld over voor zijn nieuwste kookboek ‘Bart’s Fish Tales’, dat in november 2015 zal verschijnen.

Iedere twee weken vertelt Bart exclusief op Culy.nl over het maken van zijn kookboek en laat hij ‘behind the scenes’ foto’s zien van zijn avonturen. Deze week: Bart vist in IJsland op kabeljauw, schelvis en roodbaars!

Foto’s: David Loftus, www.davidloftus.com

Filmen met Jamie

“Twee weken geleden nam ik op maandagmiddag mijn eerste video samen met Jamie Oliver op voor zijn YouTube kanaal. Spannend, maar ontzettend leuk om te doen. En ik ben blij met het resultaat!

Benieuwd naar wat we maakten? Daar kan ik nog niets over zeggen, maar op 12 juli gaat ons eerste filmpje live dus… Stay tubed!

Op naar IJsland

Na de opnames met Jamie vlogen David Loftus en ik direct door naar IJsland. De vlucht was erg relaxed én met WiFi. Dit werden dus een aantal seflies aan boord voor onze social media.

‘s Nachts kwamen we aan op Keflavik International Airport, het vliegveld van Reykjavik. Reykjavik is de hoofdstad van IJsland: een prachtige eigenzinnige stad met kleurrijke huisjes die perfect passen bij het frisse beeld wat je van IJsland hebt.

Aan de slag!

Echt veel tijd om rond te kijken hadden we alleen niet. De volgende ochtend stonden we alweer vroeg op om te gaan koken in het Hilton hotel met de chefs aldaar. David maakte er verschillende receptfoto’s voor ons nieuwe ‘Bart’s Fish Tales’ kookboek en voor de geprinte versie van Jamie Magazine NL.

Vissen in Rif

Na ons ‘ontbijt’ reden we door naar Rif, wat ligt in het Westen van IJsland. Een trip van vier uur. Hier vist Aaron op zijn kleine vissersboot, met een grote lach om zijn mond in de koude wind.

Kleinschalig, op MSC gecertificeerde kabeljauw, schelvis en roodbaars. Zo prachtig, om die verse vis met vuurrode kieuwen omhoog te takelen!

Toen we fris, doorgewaaid en met een goede vangst weer terugkeerden aan wal, gingen we overnachten in hotel Budir. Een erg mooi gelegen en uniek hotel omdat je hier alleen maar mag slapen als je een droom hebt. Mijn droom voor deze keer: dat ons nieuwe boek het mooiste kookboek mag worden en iedereen de stap maakt naar verantwoorde vis.

Bart van Olphen vangt verse, ijskoude vis
Trotse Bart
Roodbaars!

Verse roodbaars

In dit prachtige afgelegen droomhotel waar we verse roodbaars in de oven gaarden, bleven we tot de volgende ochtend waarna we nog een paar vissers bezochten.

Op de terugweg tikten we Reykjavik nog even aan, en na een kooksessie in het Marina Hotel, waar we kookten voor Jamie Magazine NL en waar David nog portretten maakte van de vissersmannen. Na drie dagen was het tijd om het prachtige IJsland te verlaten. Op naar het volgende hoofdstuk: food fotografie in Londen!”

David Loftus maakt prachtige foto´s van het uitzicht

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.