Redactie
Redactie Inspiratie 24 apr 2015
Leestijd: 2 minuten

The making of Fish Tales, het kookboek – deel 1

Bart van Olphen, viskenner van het Instagram-kanaal Fish Tales, vliegt samen met de beroemde fotograaf David Loftus (onder andere de vaste fotograaf van Jamie Oliver) de wereld over voor zijn nieuwste kookboek ‘Bart’s Fish Tales’, dat in november 2015 zal verschijnen.

Iedere twee weken vertelt Bart exclusief op Culy.nl over het maken van zijn kookboek en laat hij ‘behind the scenes’ foto’s zien van zijn avonturen. Deze week: hoe hij van David Loftus te horen kreeg dat ze inderdaad samen een kookboek zouden gaan maken én zijn eerste reis naar de Malediven.

Gewoon, een feestje bij Jamie

“Het begon allemaal met een ontmoeting met David Loftus op het Comfort Food feestje van Jamie Oliver in London. Natuurlijk kon ik het niet laten om tegen de beste foodfotograaf ter wereld te zeggen dat ik super graag een kookboek met hem zou willen maken…

In het foto-overzicht hieronder zie je het kookboek van David Loftus ‘Around the world in 80 dishes’, dat ik aan het einde van een avond bij hem thuis van hem mee kreeg. Toen ik het boek thuis ‘s avonds opensloeg stond daarin: ‘Excited to be snapping together!’

Ik ga dus een kookboek maken met David Loftus! Woehooee!

Op naar de Malediven. Maar waar is David?

Onze eerste trip naar de Malediven begon superspannend. Terwijl het nog onzeker was of David uiteindelijk kon komen (om 18.00u ging de ambassade dicht en hij stond zelf om 18.59 op het vliegveld), waren cameraman Tim (maakt de video’s voor Jamie’s Food Tube) en ik al op weg naar De Malediven.

Na zo’n twaalf uur in het vliegtuig (waar gelukkig genoeg ruimte was om heerlijk te slapen, zie foto’s), en wat overstappen, kwamen we op Kadhdhoo Airport aan, een van de kleinste vliegvelden ter wereld.

Omdat David nog steeds niet in het vliegtuig zat, begonnen cameraman Tim en ik alvast samen met de chef van het Visserijcomplex een filmpje te schieten voor het hoofd channel van Jamie Oliver.

Tonijn bij 33 graden

We maakten ‘seared tuna’ met een Japanse salade met ponzusaus. Dit gerecht heet ‘seared’ omdat je de tonijn dichtschroeit. De bedoeling is dat de inhoud van de tonijn rauw blijft, en de buitenkant gaar…

Die eerste dag liep alles niet helemaal op rolletjes. Omdat het op de Malediven 33 graden is en er binnen geen koeling was, bleef de tonijn doorgaren.

Paniek!

Daar bovenop liet Ange, de assistent van David, aan het einde van de eerste dag weten dat David uiteindelijk toch niet kon komen. Paniek!

Toen ik ‘s avonds laat uitgeput in slaap viel en ik om vier uur ‘s nachts wakker werd, zag ik op mijn telefoon een sms van David. Dat hij toch kwam! Samen met David zijn we die dag erna gaan de zee op gaan vissen met hengel. David schoot prachtige foto’s, en die komen natuurlijk in het boek…”

 

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
The making of Fish Tales, het kookboek – deel 1
Sluiten