Culy
Culy Inspiratie 26 aug 2014

Tunes (Conservatorium Hotel) wordt omgetoverd tot Aziatisch restaurant: Taiko by Schilo

Restaurant Tunes in het Conservatorium Hotel in Amsterdam gaat sluiten. Maar niet getreurd, want er komt een gloednieuw restaurant voor in de plaats: Taiko by Schilo.

Chefkok Schilo van Coevorden blijft uiteraard de scepter zwaaien in deze nieuwe Aziatische zaak. Eerder gooide Schilo al het roer om in Tunes Bar; daar ging hij vanaf september 2013 op de Aziatische toer met Japanse fingerfood, sushi en gestoomde Koreaanse broodjes op het menu.

Maar nu wordt restaurant Tunes dus ook volledig omgetoverd. Het nieuwe restaurant krijgt de naam Taiko by Schilo en opent op 9 september 2014. Op het menu komen klassieke Aziatische gerechten te staan, zoals sashimi, sushi en dim sum, maar uiteraard krijgen zij allen de moderne Schilo-twist.

Taiko by Schilo

Schilo’s droom

Schilo is al sinds zijn jeugd ge√Įnspireerd door het Verre Oosten. Hij deed ruime ervaring op bij grootheden uit de Aziatische keuken. Wat er tot op de dag van vandaag voor heeft gezorgd dat zijn passie blijft groeien.

Na zijn terugkeer naar thuisstad Amsterdam, droomde Schilo van een nieuw restaurantconcept waarin hij zijn voorliefde voor Azi√ę zou kunnen combineren met lokale en seizoensgebonden producten, zijn andere grote liefde.

De¬†ingredi√ęnten in de¬†hoofdrol

“Voor het menu van Taiko gebruik ik alle vaardigheden, technieken en smaken die ik ontdekt heb in het Verre Oosten. Ik heb de luxe dat ik kan werken met zowel lokale als Aziatische leveranciers; dit betekent dat de ingredi√ęnten de hoofdrol spelen.

Zo is onze sashimi-grade tonijn duurzaam gevangen in Europa en is onze beef sizzling, van de Josper BBQ en tafelgrills, √≥fwel de allerbeste Nederlands entrecote √≥f een echte, authentieke, sappige Japanse Wagyu. Onze vis komt vers gevangen uit de Noordzee of, indien de kwaliteit beter is, direct overgevlogen uit Azi√ę,” aldus de chef.

Sake & champagne

Hij vervolgt: “Om de meest authentieke smaken te garanderen hebben we niet alleen onze eigen sake sommelier in dienst genomen, ook is het ons gelukt om de beste sake te verkrijgen afkomstig van een ambachtelijke Japanse microbrouwerij. Iets wat zeer zeldzaam is voor een Europees restaurant. Daarnaast hebben we gekozen voor een aantal mooie champagnes.”

Taiko by Schilo

Taiko by Schilo is vanaf dinsdag 9 september geopend, en zal dan van maandag t/m zaterdag open zijn, van 18.30 tot 22.30 uur.
Voor meer informatie en reserveringen: [email protected] en www.conservatoriumhotel.com.

schilo.130954

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Tunes (Conservatorium Hotel) wordt omgetoverd tot Aziatisch restaurant: Taiko by Schilo
Sluiten