Culy
Culy Inspiratie 15 jul 2014

Sterrenchef Edwin Vinke maakt groentesapjes met zeewater

Tweesterrenchef Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang heeft drie natuurlijke groentesappen ontwikkeld op basis van gefilterd zeewater. Uniek en Ă©cht Zeeuws, en dat moesten we bij Culy uiteraard proeven.

Onder de naam Dcan Zilt zijn drie smaken groentesappen ontwikkeld, helemaal naar de smaak van de Zeeuwse sterrenchef. “Ik kook zelf al mijn gerechten in zeewater, omdat het een subtiele zilte smaak geeft en gezonder is dan zout. In zeewater zitten veel mineralen die een mens nodig heeft”, aldus Vinke. “En noem de sapjes niet ‘zout’, want dan krijg je het met me aan de stok. Zeewater geeft een subtiele, zilte smaak aan alle ingrediënten mee.”

IMG_8193

De groenten voor de sappen komen uit de biologische tuin van Vinke in Zeeland. Voor zijn restaurant verbouwt hij op enkele hectares zijn eigen kruiden, groenten en fruit. En, mooi detail: het is de eerste keer dat er verse groentesappen zonder conserveringsmiddelen worden gelanceerd.

Dcan Zilt is er in drie smaken. Allereerst Zilt & Red, met tomaat, komkommer, rode paprika, ui, sherry-azijn, kruiden en specerijen. Dan Zilt & Blue met rode biet, blauwe bessensap, rode wijnazijn, kruiden en specerijen. En tot slot Zilt & Green, gemaakt van citroen, druivensap, groene thee, zeewier en tarwegras.

Culy proeft…

We moesten de sapjes uiteraard proeven. Allereerst: de blikjes zien er onwijs mooi uit, echte eyecatchers op tafel of in de koelkast. En wauw, de smaak is al net zo uniek als de gerechten bij De Kromme Watergang. Fris, complex, maar toch ook weer heel basic en natuurlijk. Het bijzondere is toch wel de ziltige smaak, die kom je normaliter niet tegen in sapjes. Maar het geeft een extra dimensie.

Bijna zonde om deze sapjes ‘zo’ weg te drinken, dus serveer ze zeker aan je gasten als apéritief, of maak er een mooie cocktail van met wat wodka en vers fruit.

Je koopt de sapjes voor €3,25 via de webshop www.dcan.com.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Sterrenchef Edwin Vinke maakt groentesapjes met zeewater
Sluiten