Culy
Culy Inspiratie 22 oktober 2012

Starbucks opent eerste zaak in India

Starbucks is niet alleen in Nederland flink aan het groeien. Zojuist is ook het eerste filiaal van de koffieketen geopend in India. Onlangs schreven we al dat McDonald’s vegetarische restaurants in India gaat openen om zo hun markt te verbreden. Ook multinational Starbucks wil het land veroveren.

Afgelopen vrijdag opende de eerste zaak in het historische Elphinstone Building gebouw, in het sjieke gedeelte van Mumbai. De vestiging telt twee verdiepingen en ligt vlak naast een dure Hermes winkel. Dit moet dé nieuwe hotspot voor Indiase jongeren worden om aan hippe koffie te nippen.

Starbucks-baas Howard Schultz beschrijft India als “een van de grootste markten in de wereld voor Starbucks” en zegt meteen dat de prijzen aangepast zijn op andere koffietentjes uit India. “De concurrentie is hier enorm” aldus Schultz.

De menu’s zijn speciaal aangepast op eet- en drinktradities van het land, om zo de klant nog beter van dienst te kunnen zijn. Best lastig met koffie; want in India wordt er voornamelijk heel veel thee gedronken. Net als andere Westerse ketens die naar India zijn gekomen, zoals Pizza Hut en McDonald’s, biedt Starbucks “Indianised” varianten aan. Zo kun je een tikka panini eten, elaichi mawa croissantjes met kardamom en Himalaya mineraalwater. Starbucks maalt er de gebruikelijke Starbucks-koffie, maar een deel van de bonen zijn wel afkomstig van de Indiase Tata-koffieplantage.

star3star2

De prijs van een middelgrote cappucino is 115 roepies (1,65 euro), een caffe americano kost 110 roepies (1,57 euro). “We proberen respect te hebben voor de Indiase cultuur”, zegt de CEO van Starbucks.

De keten wil nog niet verklappen of er meerdere vestigingen komen in India, maar de geruchten gaan dat er de komende tijd nog twee stores in Mumbai komen, plus eentje in New Delhi in 2013.

starbucks-india_2373933bStarbucksMumbaiEDIT

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Starbucks opent eerste zaak in India
Sluiten