Culy
Culy Inspiratie 26 juli 2013

Starbucks gaat aan de Griekse yoghurt

Starbucks slaat de handen ineen met yoghurtfabrikant Danone. Samen zullen ze kant-en-klare Griekse yoghurt verkopen in verschillende vestigingen. Het bedrijf wil hiermee inspelen op de trend van gezondere voeding.

De afgelopen tijd is Starbucks duidelijk bezig geweest met het verbeteren van het menu. Niet alleen de drankjes variëren en worden steeds beter, ook het eten is flink aangepast. Denk bijvoorbeeld aan de uitgebreide ontbijt-opties (American pancakes, jummy!) en de goddelijke taartjes. Om het assortiment gezonder en nog lekkerder én gezonder te maken besloot het bedrijf samen te werken met yoghurt-gigant Danone en zullen ze vanaf het voorjaar van 2014 Griekse yoghurt verkopen.

ontbijt

Vanaf het voorjaar van 2014 zullen de kant-en-klare yoghurtjes worden verkocht in Amerikaanse filialen en vanaf 2015 in de supermarkten. Naar verwachting zal de yoghurt worden vergezeld van gezonde toppings als fruit en cruesli, en zul je die in handige to-go bekertjes kunnen kopen.

Griekse yoghurt is steeds populairder aan het worden en op dit moment omvat het zelfs 30% van de Amerikaanse yoghurtverkoop. Het is dan ook niet zo gek dat de koffiegigant inspeelt op deze trend en wij kunnen het dan ook alleen maar aanmoedigen, zeker als ze op den duur de oceaan oversteken. Gezond én lekker, kom maar op!

Op dit moment zijn er nog geen plannen bekend of de yoghurt ook in Nederland zal worden verkocht. Mocht het zover zijn, dat laten we het je uiteraard meteen weten.

starbucks

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Starbucks gaat aan de Griekse yoghurt
Sluiten