Redactie
Redactie Inspiratie 12 jun 2013

‘s Werelds meest adembenemende hotelbars

We zien steeds vaker dat hotels de mooiste en hipste bars van de stad huisvesten, maar waar ze precies zitten? Dát blijft vaak een geheim dat alleen voor locals en échte globetrotters bekend is. Gelukkig maakte Businessinsider een lijst met de beste hotelbars ter wereld, dus heb je een fijn tripje of lange vakantie in het vooruitzicht? Ga dan een keer wat drinken bij één van deze adembenemende bars:

Ayana Resort & Spa’s Roch Bar, Bali

Deze bar is wellicht één van de spectaculairste uit de lijst, aangezien hij helemaal onderaan een klif, pal aan het water ligt. Geniet van een cocktail terwijl je de golven tegen de rotsen hoort kletteren en de zon ziet onder gaan.

Beaufort Bar in het Savoy Hotel, Londen

Op zoek naar een iets donkerder interieur? Dan is de Beaufort Bar in het luxe Savoy Hotel de juiste plek. Met zwarte en gouden kleuren is dit de hotspot bij uitstek voor een authentieke avond met cabaret, muziek, champagne en bijzondere cocktails.

La Purificadora in Puebla, Mexico

Naast dat deze bar zich bevind op het dak van het hotel met een adembenemend uitzicht op prachtige historische gebouwen, staat deze bar vooral bekend om het bijzondere zwembad. Deze is er namelijk niet een zoals velen, maar gemaakt van glas waardoor mensen op het terras precies kunnen zien wat er in het zwembad gebeurt.

Long Bar, PuLi Hotel & Spa in Shanghai

Waar Shanghai gelijk staat aan drukte, mensenmassa’s en nog meer drukte, is de Long Bar duidelijk het tegenovergestelde. Met een 32-meter lange bar is dit de perfecte plek om je terug te trekken van alle hordes mensen en toeristen, en geniet je van de ultieme rust terwijl je kijkt naar het prachtige Jing’An Park.

No. 27 Bar & Lounge in het Shelbourne Hotel, Dublin

Met een stad vol gezellige pubs, moeten de luxere hotels en bars het echt hebben van hun kwaliteit en is het belangrijk dat ze zich blijven ontwikkelen. No. 27 Bar & Lounge slaagt hier erg goed in en staat bekend als één van de meest sjieke & luxe aangelegenheden voor een drankje en hapje.

Library Bar, Leela Palace in New Delhi

In New Delhi heeft de Library Bar een zeer bijzondere whisky collectie en mooi geraffineerde interieur. Ga lekker zitten op een van de Chesterfield stoelen en geniet onder het genot van een goed glas van één van de boeken uit de collectie.

O2 Lounge in het Ritz-Carlton, Moskou

De Ritz-Carlton hotels staan bekend als de beste ter wereld, en waar wordt er meer gepronkt met welvaart en luxe dan in Moskou? Juist! De O2 Lounge is dan ook de perfecte plek voor een uitbundig avondje uit met veel champagne en hapjes als sushi, sashimi en steaks.

Icebar Jukkasjarvi, Ice Hotel, Zweden

Hoewel het interieur constant verandert, blijft de bar in het ICEHOTEL altijd in stijl. Ieder jaar weer wordt het gebouw medio december gebouwd van ijs, waarna het rond april samen met het hotel smelt totdat er niets meer van over is.

Bron: Ice Hotel

Falk’s Bar, Hotel Bayerischer Hof in München

Deze bar is er eentje van historisch kaliber. Hier bevindt zich namelijk de Bayerischer Hof’s Spiegelsaal (inderdaad, de spiegelzaal), gebouwd in 1839. Het bijzondere hieraan? Het is het enige onderdeel van het gebouw dat de Tweede Wereldoorlog overleefde zonder een schrammetje over te houden.

Bar 8, Mandarin Oriental in Parijs

Bar 8 in het Parijse Mandarin Oriental hotel is een gezellige, knusse bar met prachtig interieur met veel marmer en groene tinten. Pluspuntje: op de zonnige dagen kan je naar buiten gaan en in de prachtige bijbehorende tuin zitten.

The Dome, Lebua at State Tower hotel, Bangkok

The Dome is waarschijnlijk de bekendste bar ter wereld, onder andere door de verschijning in verschillende films. Daarnaast is de locatie buitengewoon bijzonder met een rooftop bar op de 63 etage van de toren. Ja, hier geniet je van een uitzicht met de hoofdletter U.

Bron: Forbes

Bemelmans Bar, Carlyle Hotel, New York

Met een bar van zwart graniet en een plafond dat bedekt is met 24 karaats bladgoud is dit zeker een indrukwekkende plek om je martini te drinken.

Connaught Bar, The Connaught Hotel, Londen

Londen heeft een aantal van de beste hotelbars ter wereld en de Connaught Bar in het gelijknamige hotel hoort daar zeker bij. Ook deze bar is versierd met prachtige marmeren vloeren en een luxe interieur. De cocktails zijn hier van hoog niveau en dus ook zeker een must wanneer je een bezoekje brengt.

Veranda Bar, Figueroa Hotel in Los Angeles

Hoewel de meeste hotels en bars in deze lijst erg luxe en chique zijn, is dit hotel met Marrokaans thema totaal anders. Geen miljoenen budgetten voor designer items maar een sympathiek interieur zonder al te veel poespas.

Bron: Esquire

Ozone Bar, Ritz Carlton, Hong Kong

De bars van het Ritz-Carlton komen niet voor niets meerdere malen in deze lijst voor en ook de bar in het hotel in Hong Kong verdient een benoeming. Deze is namelijk gevestigd op de 118e (!) etage van het gebouw en biedt daardoor vrijwel automatisch een indrukwekkend uitzicht over de stad.

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
‘s Werelds meest adembenemende hotelbars
Sluiten