Culy
Culy Inspiratie 9 maart 2013

‘s Werelds kleinste restaurants

Dat niet alle restaurants ruimte bieden aan evenveel gasten moge duidelijk zijn, maar 7 vierkante meter, inclusief keuken en toilet, is wel héél klein. Dit zijn de zeven kleinste restaurants ter wereld.

Sel et Gras, New York City

Met nog geen 70 vierkante meter oppervlakte voor niet alleen het zitgedeelte, maar ook de keuken, spoelkeuken en toiletten is dit kleine restaurants noemenswaardig. Toch biedt het ruimte aan 14 tafels en 32 gasten.

LES0007LES0008

Talula’s Table, Philadelphia 

Overdag is Talula’s Table een markt, maar vanaf het moment dat de klok zeven slaat wordt de kleine ruimte omgetoverd tot een BYOB (Bring Your Own Bottle) restaurant met plek voor 20 gasten.

Het kleine restaurant is mateloos populair en serveert alleen een acht gangen-menu voor “slechts” $105,-. Reserveren? Dat kan, maar dan wel exact een jaar van tevoren en je ben dan verplicht minstens tien mensen met je mee te brengen.

Schermafbeelding 2013-01-17 om 16.32.56

Mr. Pollo, San Francisco

Wachten kan wel twee uur duren maar dan krijg je ook wat. Neem plaats naast de veertien andere gasten en geniet van een heerlijk vijf gangen-menu voor slechts $15,-. Wat staat er op het menu? Gekonfijte octopus met pastinaakpuree, eendenborst met wilde waterkers en perziksaus en gefrituurde varkensbuik met bonen en Spaanse radijs. Yum!

LES0005

É by José Andrés, Las Vegas

Dit exclusieve restaurant is een intieme plek, gelegen in restaurant The Cosmopolitan. Er is slechts plek voor 8 mensen maar dan heb je ook wat. Kijk de bijzondere kunsten van de kok terwijl je geniet van goddelijke gerechten als Iberico varken met octopus.

LES0001

Solo Per Due, Vacone, Italië

Dit charmante private dining restaurant is onderdeel van een groot Italiaans landhuis. Slechts twee gasten per nacht zijn welkom en worden dan ook getrakteerd op een weelderig Italiaans festijn. Hier worden al je wensen en dromen werkelijkheid en zorgen de bediendes voor je alsof hun leven er vanaf hangt. Wil je graag een eigen vuurwerkshow? Alles kan geregeld worden.

Uiteraard zit aan een festijn als deze een pittig prijskaartje vast en betaal je vanaf €250,- per persoon voor een maaltijd, exclusief overnachting.

Schermafbeelding 2013-01-17 om 16.32.43

Fan’er, Beijing

Het kleinste restaurant van Beijing beslaat slechts 7,2 vierkante meter ruimte en biedt ruimte aan welgeteld 1 gast. Ook het menu is allerminst ongewoon, bestel hier namelijk gefrituurde hamburgers (jep, broodje en al) of een heerlijke pompoen milkshake.

Schermafbeelding 2013-01-17 om 16.32.36

Kuappi, Iisalmi, Finland

Dit houten hutje mag zich met stip op nummer 1 het kleinste restaurant ter wereld noemen. Gelegen in Kuappi, Finland aan een straat zonder naam met ruimte voor een kleine tafel, een miniscule keuken en een bar. Grappig: alle flesjes zijn ter minibar-formaat.

LES0003

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
‘s Werelds kleinste restaurants
Sluiten