Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie 25 jun 2025
Leestijd: 1 minuut

High-tech dineren met een vleugje Korea in Amsterdam bij Restaurant Europa

Wie ooit dacht dat technologie en gastronomie niets met elkaar te maken hebben, moet zich deze weken melden bij Restaurant Europa in Amsterdam. Van 10 juni tot en met 3 juli presenteert het restaurant samen met Samsung de fine dining-serie Cutting Edge. We namen alvast een kijkje in de tijdelijke pop-up.

Chef Rein op ’t Root (sowieso niet vies van een beetje experimenteren), serveert een speciaal 10-gangen menu voor het tijdelijke restaurant Cutting Edge.

Het Koreaanse accent is subtiel, maar onmiskenbaar aanwezig in de verfijnde fermentaties en lichte zuren. Denk bijvoorbeeld aan koude aspergebouillon met jasmijnolie die zó fris is dat je er meteen nog een glas van wil. Of wat dacht je van langoustine met vlierbloesem die bijna te mooi is om op te eten?

Wat het diner extra bijzonder maakt, is de setting in het Cutting Edge-restaurant. Je zit aan een bar van 25 meter, pal voor de open keuken. Geen muur, geen geheimen. Elk knisperend velletje, elke druppel saus en elke flinterdunne crunch zie je voor je neus ontstaan.

Meer hotspots:

  • Bij R21 eet je op één van de mooiste plekken in Amsterdam waanzinnige gerechten
  • Hier wil je heen: Culy’s Melvin ontdekt de lekkerste soup dumplings van Amsterdam
  • Silk is het nieuwe restaurant van het brein achter het mega populaire Salvo

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.