Restaurant creëert Julia Child’s ideale laatste diner

Op 15 augustus zou Julia Child 101 jaar zijn geworden. Om dat te vieren besloot 24 Grille, een restaurant in Detroit, een zeven gangen-diner te serveren ter ere van de vrouw die heel Amerika aan het koken bracht. Bon Appétit! 

De keuze voor de gerechten is gebaseerd op het menu dat Child zelf aangaf te willen eten als ‘last supper’. Gasten konden deelnemen aan dit diner voor €74,69, inclusief wijn en een cocktail.

Gang 1: Spinazie met kaviaar, op smaak gebracht door oesters
Wijn: Geen wijn, maar wodka met bacon

Gang 2: Foie gras met een salade met steenvruchten en toast
Wijn: Gewurztraminer

Gang 3: Tea sandwich met geroosterde knoflook roquefort, brie en membrillo
Wijn: Joseph Drouhin Chorey-le-Beaune

Gang 4: Gebakken eendenborst me rode uien-marmelade en paddenstoelen
Wijn: Belle Glos “Las Alturas” Pinot Noir

Gang 5: Pommes Anna, taco’s, asperges met room en Parmezaanse kaas
Wijn: LaMarca Prosecco

Gang 6: Kersen met pistachenootjes en jenever
Wijn: Two Hands “Gnarly Dudes” Shiraz

Gang 7: Crostini met peer, walnoten en blauwe kaas-ijs
Wijn: Beni di Batasio Moscato d’Asti

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!