Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 1 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

8 x de lekkerste recepten met de seizoensgroenten van april

Koken met seizoensgroenten zou eigenlijk een standaard gewoonte moeten zijn. Niet alleen is de smaak van producten die in het seizoen zijn veel lekkerder, het is ook de duurzaamste en goedkoopste keuze. Dit zijn de lekkerste recepten met de seizoensgroenten van april.

Bloemkool, prei, radijs, spinazie, witlof… De volledige seizoensgroenten-kalender van april kun je hier nalezen.

8 x lekkere recepten met de seizoensgroenten van april

Benieuwd wat je er nog mee mee kunt maken? Dit zijn onze favoriete recepten van het moment.

1. Makkelijke noedelsalade met miso-bloemkool

Nu bloemkool volop in het seizoen is, komt deze makkelijke noedelsalade met miso-bloemkool vaak op tafel. Zowel warm als koud verslavend lekker.

> Naar recept: makkelijke noedelsalade met miso-bloemkool

Snelle noedelsalade met miso-bloemkool
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

2. Bloemkoolsteak met romescosaus en hazelnoten

Nog zo’n goed idee: maak bloemkoolsteaks met een kruidige romescosaus en hazelnoten. De saus krijgt een beetje pit door toevoeging van pimentón, Spaanse chilipeper of cayennepeper. Die wil je gewoon met eetlepels tegelijk naar binnen lepelen, mark our words.

> Naar recept: bloemkoolsteak met romescosaus en hazelnoten

gebakken bloemkoolsteak
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

3. Toast met radijs en zoute boter

Deze toast met radijs en zoute boter is eigenlijk geen recept te noemen. Het is namelijk zó ontzettend simpel om te maken! De toast is op z’n best met knapperige, plukverse radijsjes. En die zijn nú op hun lekkerst!

> Naar recept: toast met radijs en zoute boter

Toast met radijsjes en zoute boter
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

4. Japanse spinazie chips (gezond alternatief voor chips!)

Vind jij jezelf ook iedere avond terug op de bank met je hand in een zak aardappelchips? Probeer deze Japanse spinazie chips dan een keertje uit, al is het maar omdat spinazie nú in het seizoen is. En oh ja: ze zijn natuurlijk ook verrassend lekker.

> Naar recept: Japanse spinazie chips (gezond alternatief voor chips!)

Gezonde chips: spinazie chips
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

5. Groene curry met gehaktballetjes, spinazie en courgette

Curry’s zijn zo’n geweldige manier om stiekem heel wat spinazie in te verstoppen. Deze groene curry met gehaktballetjes, courgette en spinazie is onze favoriete curry van de afgelopen tijd.

> Naar recept: groene curry met gehaktballetjes, spinazie en courgette

Groene curry met gehaktballetjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

6. Witlof met druiven, honing en mosterd

Witlof sexy maken in een smaakbom van een gerecht? Laat dat maar aan Nigel Slater over. De zachte, licht bittere bladeren met zoete honing zijn een topcombi.

> Naar recept: Witlof met druiven, honing en mosterd van Nigel Slater

Witlof met druiven en honing
Bron: Jonathan Lovekin

7. Friet van koolraap met worstjes

Ooit al eens friet van koolraap geprobeerd? Nee? Doe ‘t nu, het is het juiste moment. Erg lekker met aardpeerpuree (of aardappelpuree, als je geen aardpeer kan vinden) en worstjes.

> Naar recept: aardpeerpuree met worstjes en friet van koolraap

Bron:

8. Gnocchi met witte asperges, spinazie en pancetta

Misschien heb je ze al zien liggen, maar asperges komen eind april pas écht volop in het seizoen. En zodra het aspergeseizoen op stoom is, kunnen we het witte goud niet vaak genoeg eten. Dit recept voor gnocchi met asperges is perfect voor die eerste asperges van het seizoen. Erg lekker met pancetta, spinazie (ook weer in het seizoen!) en krokante hazelnoten. En de grap is: dit gerecht staat binnen een kwartier op tafel.

> Naar recept: gnocchi met witte asperges, spinazie en pancetta

Gnocchi met witte asperges
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.