Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Inspiratie 23 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de lekkerste recepten met friet in de hoofdrol

Een patatje oorlog, een frietje met – who doesn’t like fries? Wij zijn gek op een frietje op z’n tijd (of misschien wel elke dag), maar soms heb je zin in iets extra’s. Bij deze recepten speelt friet de hoofdrol, maar dan net op een andere manier dan je gewend bent.

Goddelijke friet-recepten

Zei er iemand friet? Mooi, want met patatten kun je de meest heerlijke gerechten maken. Deze recepten met friet zijn absoluut het proberen waard.

Tip: met een patatsnijder heb je de friet in een mum van tijd gesneden. Want eerlijk is eerlijk, die aardappels snijden is niet het leukste klusje in de keuken.

kapsalon kip

1. Kapsalon met zoete aardappelfriet en kipshoarma

De kapsalon, wie kent het niet? Dit gerecht heeft een wat frissere (en gezondere) twist, want je maakt ‘m met kip en zoete aardappel. Handig: met deze tips worden je zoete aardappelfrietjes gegarandeerd knapperig.

> Recept: Kapsalon met zoete aardappelfriet en kipshoarma

banh mi friet

2. Bánh mì zoete aardappelfrietjes (op z’n Vietnamees!)

Bánh mi zijn goddelijke Vietnamees-Franse broodjes: de perfecte combinatie van zoet, zuur, zout en knapperig. Vervang het brood door zoete aardappelfrietjes en je hebt een avondmaaltijd die ook nog ‘s ultra gezond is.

> Recept: Bánh mì zoete aardappelfrietjes (op z’n Vietnamees!)

truffelfriet / recepten met Parmezaanse kaas

3. Truffelfrietjes met Parmezaanse kaas

Truffelfrietjes met Parmezaanse kaas: een gerecht dat niemand kan weerstaan! De ideale snack na een avondje doortrekken, maar ook lekker als bijgerecht of om te snacken tijdens een avondje bankhangen.

> Recept: Truffelfrietjes met Parmezaanse kaas

4. Een klassieker: mosselen met friet

Dit recept kan natuurlijk niet ontbreken in een lijstje met lekkere friet-recepten. Ondanks dat er niks spannends met de friet gebeurt, is het een heerlijk gerecht als je van mosselen houdt. Altijd goed en super simpel.

Geen fan van mosselen? Maak er dan een lekkere burger bij.

> Recept: Mosselen met friet

halloumi frietjes

Ook handig: Een frituurpan schoonmaken doe je zo

5. Friet zonder (zoete) aardappel

Je kunt ook heerlijke patat bakken zonder (zoete) aardappel te gebruiken. Doe ‘s gek en maak frietjes van avocado of courgette, friet van polenta met Parmezaanse kaas, of (de ultieme favoriet) halloumi frietjes.

6. Umamifrietjes met zeewierzout en zwartebonenmayo

Last but not least, de ultieme smaaksensatie op friet gebied: umamifrietjes. Bij deze smaakbommen maken we een Aziatische zwartebonenmayo met zwarte knoflook. Je weet niet wat je proeft…!

> Recept: Umamifrietjes

Hou je niet van frituren? Zo maak je extra krokante ovenfriet

Reageer op artikel:
Dit zijn de lekkerste recepten met friet in de hoofdrol
Sluiten