Culy
Culy Inspiratie 4 maart 2014

Prachtig theehuis in Brazilië: El Té

Lekker theeleuten, wie houdt er niet van? In het Braziliaanse Porto Alegre kun je dat doen op een superhippe plek: El Té.

Het theehuis valt in ieder geval niet te missen: de architecten van Estudio 30 51 hebben twee levensgrote letters die thee in het Spaans zeggen (‘té’) voor de ingang gemaakt. Deze letters lopen over in het interieur, zo is de letter ‘t’ de ingang en wordt de letter ‘e’ de bar waaraan je je favoriete kop thee kunt bestellen. De letters geven ‘s nachts neonlicht af en zorgen dus voor voldoende licht op straat.

De dertig soorten thee die El Té serveert zijn op een bijzondere manier in en achter de bar geplaatst, zodat de kleuren hiervan een regenboogeffect creëren. Erg mooi en stijlvol. Als gast mag je aan de smaken ruiken voordat je besluit wat je neemt.

Als je binnen aan het genieten bent van een kopje thee zie je dat hout de boventoon voert in het interieur. De ruimte heeft een hele natuurlijke en rustige uitstraling; echt een plek om even tot rust te komen. Zeker met het oog op het WK Voetbal deze zomer is El Té perfect om even aan alle drukte te ontsnappen!

Foto’s: Marcelo Donadussi

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Prachtig theehuis in Brazilië: El Té
Sluiten