Dit waren de meest populaire recepten van juni (zonnige en makkelijke gerechten)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F06%2FSalade-van_dumplings-dumplingsalade_4.jpg)
Juni bracht de eerste échte zomerse dagen en een flinke portie inspiratie in de keuken. Niet te zwaar, wel smaakvol. Jullie kozen massaal voor gerechten die makkelijk zijn, maar nét dat beetje extra hebben. Denk: sappige kip uit de oven, felgroene pasta en Libanees flatbread dat sneller op tafel staat dan je denkt.
Wat viel op? Het gebakken ei is helemaal terug, twee keer zelfs in de top 10. Ook rabarber kreeg een hoofdrol, net als zomerse groenten zoals koolrabi en courgette. Comfortfood bleef favoriet, maar dan wel in een lichtere jas. Precies goed voor die eerste warme dagen.
10x de populairste recepten van juni
1. Tavuk kapama (Turkse traybake met kip en rijst)
Een geurige ovenschaal vol zachte rijst en malse kip, langzaam gegaard in bouillon en kruiden. Je zet ’m zo in de oven, de rest gaat vanzelf.
> Naar het recept: Turkse traybake met kip
2. Clafoutis met rabarber en frambozen
Zacht, fris en zoetzuur: deze zomerse clafoutis is een soort ovenpannenkoek waar je elke keer weer een stukje van wilt. In juni is rabarber nog nét verkrijgbaar, dus wij snappen de populariteit wel.
> Naar het recept: clafoutis met rabarber en frambozen
3. Luie, snelle Laffeh (gevuld Libanees flatbread met kefta)
Kruidig gehakt, romige saus, knapperige groenten en dat allemaal in een warm flatbread. Ideaal als je weinig tijd hebt, maar veel smaak wil.
> Naar het recept: laffeh (gevuld Libanees flatbread met kefta)
4. Gestoomd ei met dashi (traditioneel Chinees)
Zijdezacht, subtiel en een beetje luxe. Dit eiergerecht smelt bijna op je tong en maakt indruk met maar een paar ingrediënten.
> Naar het recept: gestoomd ei met dashi
5. Hartige cake in juni met olijven en pijnboompitten
Frans, vullend en verrassend. Deze cake is perfect voor bij de borrel of een zomerse picknick.
> Naar het recept: hartige cake met olijven
6. Gepofte koolrabi met basilicummayo en quinoa-crunch
Knapperig van buiten, zacht vanbinnen. Een groentegerecht met karakter én crunch, dat er ook nog eens uitziet als een feestje.
> Naar het recept: gepofte koolrabi met basilicummayo
7. Kippendijen uit de oven met miso, rijst en gebakken ei
Zout, sappig, snel: deze traybake is een vaste favoriet en bewijst dat een goede marinade alles doet.
> Naar het recept: kippendijen uit de oven
8. Pittig spiegelei met rijst en bosui
Minimale moeite, maximaal resultaat. Pittig, romig en in vijf minuten klaar. Wat wil je nog meer?
> Naar het recept: pittig spiegelei met rijst en bosui
9. Felgroene pasta met garnalen en basilicumsaus
Zo groen als Kermit de kikker en lekker fris, romig en met precies genoeg pit door de knoflook en citroen. Perfect voor een maand als juni.
> Naar het recept: pasta met garnalen en basilicumsaus
10. Dumplingsalade (onze favoriete 10-minutenmaaltijd)
Dumplings, knapperige groente, een snelle dressing: meer heb je niet nodig voor een doordeweeks diner dat voelt als weekend.
> Naar het recept: snelle dumplingsalade
Inspiratievolle artikelen uit juni:
- Deze eeuwenoude pastasoort ken je vást nog niet (maar wil je meteen proeven)
- Italiaanse cornetto vs Franse croissant: dit zijn de verschillen
- De favo smaakmakers van Eveline Wu: ‘Matcha met kokoswater is mijn laatste ontdekking’