Culy
Culy Inspiratie 23 januari 2013

Pop-up restaurants openen tijdens Restaurant Day op 17 februari

Op 17 februari is het International Restaurant Day, het terugkerende festival voor pop-up restaurants. Ook in Nederland openen die dag tijdelijke restaurants in Amsterdam, Utrecht en mogelijk de rest van Nederland.

Restaurant Day vindt vier keer per jaar plaats; op die dag wordt iedereen wereldwijd uitgenodigd om één dag een eigen pop-up restaurant te openen of er een te bezoeken. Het initiatief uit Helsinki is een ode aan lekker eten, spontaniteit en levendigheid in de stad. Het festival werd in augustus 2012 met succes in Amsterdam geïntroduceerd en kreeg snel navolging in Utrecht, Groningen en Den Haag. Afgelopen november doken op Restaurant Day 26 tijdelijke restaurants op in Nederland.

Bij de eerdere edities in Nederland waren de setting, de service en het menu vaak verrassend. Van ontbijt in slaapkamersetting, een driegangenmenu uit een Italiaanse bergstreek tot Mexicaanse pinchos, geserveerd in de sombrero’s van rondlopende gasten.

Alle hobbykoks kunnen hun restaurantconcept, voorzien van locatie en openingstijden, registreren op de website van Restaurant Day, www.restaurantday.org. Vooralsnog zien we in Nederland pas 7 pop-ups geregistreerd voor 17 februari (waarvan 6 in Amsterdam), maar dat worden er hopelijk nog meer!

Restaurant Day is in Nederland ook te volgen op Facebook (facebook.com/RestaurantDayAmsterdam en facebook.com/RestaurantDayUtrecht.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Pop-up restaurants openen tijdens Restaurant Day op 17 februari
Sluiten