Culy
Culy Inspiratie 14 januari 2013

Pana Chocolate: prachtige rauwe chocolade uit Australië

Deze handgemaakte (!) rauwe chocolade van Pana Chocolate uit Australië mag je niet missen! Deze mooie, biologisch verpakte chocolade wordt geproduceerd van alleen maar biologische ingrediënten.

Pana Chocolate werkt met de filosofie dat hun producten voor iedereen zouden moeten zijn. Dit kunnen ze garanderen doordat ze  werken met een vaste combinatie van ingrediënten zoals bijvoorbeeld jonge kokosnootolie, donkere agave nectar en natuurlijk de rauwe cacao.

Rauwe cacao klinkt misschien gek, maar dat is het allerminst. Het is een bron van super veel vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Normaliter wordt bij de bereiding van chocolade de cacao zo erg verhit dat alle essentiële stoffen verdwijnen, Pana Chocolate doet dit niet. Ze verwerken de cacao op een lage temperatuur waardoor alle goede ingrediënten gepreserveerd blijven. Door deze manier van bereiding wordt er ook voor gezorgd dat er zich geen zuren ontwikkelen in de chocolade, wat bij veel andere merken wel het geval is.

Zo wordt de chocolade gemaakt: 

 

Natuurlijk blijft het niet alleen bij “een goed excuus om chocolade te eten”, het is ook nog eens écht lekker! Het merk is uitgekomen met 9 verschillende smaken variërend van kokosnoot-gojibes en munt tot rozen en kaneel. De smaken zullen komende tijd veranderen of worden aangevuld, daarnaast brengen ze eens  in de zoveel tijd een limited edition uit.

Tot slot moeten we zeggen dat de verpakking ook niet verkeerd is, sterker nog: als niet-chocoladelover zou je het nog willen hebben! De verpakking bestaat uit een basis met daarbij per smaak variërende kleuren en opdrukken. Op de voorkant staat de “mascotte”, een lief poppetje die elke smaak uitbeeld. Het papier wordt gemaakt van sojabonen en is volledig organisch, iets wat je gelijk ziet en voelt. Het dikke bruine papier met zilveren opdruk schreeuwt om te worden opengemaakt.

Inmiddels kun je de chocolade ook in Nederland kopen bij Gerts Chocolade. Kijk voor meer informatie hier.

Pana chocolate 2Pana Chocolade 3

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Pana Chocolate: prachtige rauwe chocolade uit Australië
Sluiten