Megin Kimmijser
Megin Kimmijser Inspiratie 20 apr 2025
Leestijd: 2 minuten

Te veel chocolade paashazen gekregen van oma? Dit doe je ermee

Pasen betekent voor Culy’s redacteur Megin samenzijn met familie, een heerlijke brunch en een overload aan paashazen van oma. Elk jaar, steevast na de paasbrunch, gaf haar oma haar chocolade paashazen, verpakt in een gouden folie, met een rode strik. Een traditie die niet meer weg te denken is. Maar eerlijk is eerlijk: nooit gaan de hazen helemaal op. Wat doe je met de overgebleven paashazen en -eieren? Je gooit ze niet weg, natuurlijk, maar gebruikt ze in de lekkerste Culy-recepten.

7 recepten met restjes paashaas

1. Chocoladefondue

Een klassieke én makkelijke manier om van je paashaas af te komen: smelt ‘m en maak er een chocoladefondue van. Dip er aardbeien, marshmallows, stukjes cake of andere paasrestjes in (zoals overgebleven stukjes paasbrood of koekjes). Smelten kan au bain-marie of in de magnetron.

Heerlijk, een chocoladefontein! Maar welke chocolade gebruik je hiervoor?

2. Chocolademelk

Een romige kop chocolademelk is altijd een goed idee. Hak de paashaas in stukjes en laat deze smelten in warme melk. Voeg eventueel een snufje kaneel, zeezout of chili toe voor een extra twist. Veel witte paaseitjes over? Maak dan deze witte chocolademelk met matcha.

Witte chocolademelk met matcha
Ogechi Chibueze voor Culy

3. Brownies

Paashazen zijn perfect om toe te voegen aan een batch fudgy brownies. Vervang (een deel van) de chocolade in je favoriete brownierecept door de gesmolten haas en je hebt een ultiem rijke traktatie. Nog wat paaseitjes over? Hak ze grof en strooi ze erover voordat de brownies de oven ingaan.

Perfecte fudgy brownies in 5 simpele stappen

4. Chocolate chip cookies

Hak je paashaas in kleine stukjes en gebruik deze in plaats van (of naast) gewone chocolade in chocolate chip cookies. De melkchocolade smelt misschien iets sneller dan pure chocolade, maar dat maakt de koekjes alleen maar smeuïger!

vegan chocolate chip cookies
Winnie Verswijvel voor Culy

5. Rocky Road voor Pasen

Dit is misschien wel dé beste manier om van je chocolade en andere paasrestjes af te komen. In dit recept voor Culy’s homemade Rocky Road combineer je gesmolten chocolade met marshmallows, koekjes en andere lekkernijen. Het resultaat? Een knapperige, chewy en verslavend lekkere snack.

Rocky road voor Pasen

paashapjes rocky road
Nancy van Batenburg voor Culy

6. Paaskoekjes met paaseitjes

Nog paaseitjes over? Gebruik ze als topping voor deze heerlijke paaskoekjes. Je kunt ook kleine stukjes van je chocolade paashaas toevoegen aan het deeg voor extra chocoladesmaak.

Culy Kids: vrolijke paaskoekjes met chocolade paaseitjes

paaskoekjes / koekjes met paaseieren
Ogechi Chibueze voor Culy

7. Chocolade-milkshake in een paashaas

Wil je een spectaculaire manier om je paashaas te verwerken? Maak dan deze chocolademilkshake en serveer ‘m ín de paashaas. Perfect om met kinderen te maken.

Chocolademilkshake in een paashaas
Nancy van Batenburg voor Culy

Extra tip: Gebruik chocolade als basis voor desserts

Heb je nog steeds paashaas over? Smelt ‘m en gebruik de chocolade in andere desserts zoals chocolademousse, ganache of als topping over ijs. Zo geef je jouw paashaas een tweede leven – en jezelf een excuus om nog even na te genieten van Pasen.

Meer lezen over Pasen?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.