Te veel chocolade paashazen gekregen van oma? Dit doe je ermee
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F03%2F1_paastaart-met-chocolade.jpg)
Pasen betekent voor Culy’s redacteur Megin samenzijn met familie, een heerlijke brunch en een overload aan paashazen van oma. Elk jaar, steevast na de paasbrunch, gaf haar oma haar chocolade paashazen, verpakt in een gouden folie, met een rode strik. Een traditie die niet meer weg te denken is. Maar eerlijk is eerlijk: nooit gaan de hazen helemaal op. Wat doe je met de overgebleven paashazen en -eieren? Je gooit ze niet weg, natuurlijk, maar gebruikt ze in de lekkerste Culy-recepten.
7 recepten met restjes paashaas
1. Chocoladefondue
Een klassieke én makkelijke manier om van je paashaas af te komen: smelt ‘m en maak er een chocoladefondue van. Dip er aardbeien, marshmallows, stukjes cake of andere paasrestjes in (zoals overgebleven stukjes paasbrood of koekjes). Smelten kan au bain-marie of in de magnetron.
Heerlijk, een chocoladefontein! Maar welke chocolade gebruik je hiervoor?
2. Chocolademelk
Een romige kop chocolademelk is altijd een goed idee. Hak de paashaas in stukjes en laat deze smelten in warme melk. Voeg eventueel een snufje kaneel, zeezout of chili toe voor een extra twist. Veel witte paaseitjes over? Maak dan deze witte chocolademelk met matcha.
3. Brownies
Paashazen zijn perfect om toe te voegen aan een batch fudgy brownies. Vervang (een deel van) de chocolade in je favoriete brownierecept door de gesmolten haas en je hebt een ultiem rijke traktatie. Nog wat paaseitjes over? Hak ze grof en strooi ze erover voordat de brownies de oven ingaan.
4. Chocolate chip cookies
Hak je paashaas in kleine stukjes en gebruik deze in plaats van (of naast) gewone chocolade in chocolate chip cookies. De melkchocolade smelt misschien iets sneller dan pure chocolade, maar dat maakt de koekjes alleen maar smeuïger!
5. Rocky Road voor Pasen
Dit is misschien wel dé beste manier om van je chocolade en andere paasrestjes af te komen. In dit recept voor Culy’s homemade Rocky Road combineer je gesmolten chocolade met marshmallows, koekjes en andere lekkernijen. Het resultaat? Een knapperige, chewy en verslavend lekkere snack.
6. Paaskoekjes met paaseitjes
Nog paaseitjes over? Gebruik ze als topping voor deze heerlijke paaskoekjes. Je kunt ook kleine stukjes van je chocolade paashaas toevoegen aan het deeg voor extra chocoladesmaak.
7. Chocolade-milkshake in een paashaas
Wil je een spectaculaire manier om je paashaas te verwerken? Maak dan deze chocolademilkshake en serveer ‘m ín de paashaas. Perfect om met kinderen te maken.
Extra tip: Gebruik chocolade als basis voor desserts
Heb je nog steeds paashaas over? Smelt ‘m en gebruik de chocolade in andere desserts zoals chocolademousse, ganache of als topping over ijs. Zo geef je jouw paashaas een tweede leven – en jezelf een excuus om nog even na te genieten van Pasen.
Meer lezen over Pasen?
- 16x vrolijke soepen die je met Pasen wilt serveren, perfect als voorgerecht tijdens het paasdiner
- Gourmetten met Pasen: recepten, tips & ideeën waarmee je (wél) indruk maakt
- Vrolijk Pasen: 8x de leukste culinaire decoraties voor een feestelijke ontbijttafel