Redactie
Redactie Inspiratie 27 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Ouders noemen dochter Nutella; rechter verbiedt het

In Frankrijk heeft een rechter uitspraak gedaan in een wel héél bijzondere zaak. Een stel wilde hun dochter Nutella (ja, je leest het goed) noemen, maar hier stak de rechter een stokje voor. 

Afgelopen september werd het meisje geboren en gaven haar ouders de wel erg, ehh, culinaire naam. Omdat in de Franse wet is vastgelegd dat werknemers van het consultatiebureau moeten aangeven als ze een vermoeden hebben dat de gegeven naam voor problemen kan zorgen, werden de ouders op het matje geroepen.

Volgens de rechter is Nutella geen naam voor een kind en acht hij de kans groot dat ze hierdoor in de toekomst zou worden gepest. Als klap op de vuurpijl kwamen de ouders niet opdagen voor de zitting afgelopen november, waardoor de rechtbank gedwongen was het meisje een nieuwe naam te geven. Dit werd uiteindelijk Ella.

Het is overigens niet de eerste keer dat een dergelijke zaak werd voorgedragen. Eerder deze maand werd een stel, wederom in Frankrijk, verboden hun kind Fraise (Frans voor aardbei) te noemen.

Hoe denk jij hierover? Vind je dat de rechter gelijk heeft? Of moeten ouders het recht behouden om hun kind welke naam dan ook te geven?

Bron: Flickr

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Ouders noemen dochter Nutella; rechter verbiedt het
Sluiten