Redactie
Redactie Inspiratie 1 jun 2013

Ook sterrenchef Mario Ridder begint nieuw toegankelijk restaurant

Tweesterrenchef Mario Ridder van **restaurant Zwethheul begint een tweede restaurant in Rotterdam. Geen exclusief sterrenrestaurant, maar een moderne brasserie in New Yorkse stijl. Het lijkt een nieuwe trend; Ron Blaauw opende onlangs een toegankelijke gastrobar, en ook sterrencollega Hans van Wolde van Beluga in Maastricht goeit het roer om.

Begin september zal de zaak op het Deliplein in Rotterdam (Katendrecht) worden geopend onder de naam MeetMeat by Mario. Deze brasserie combineert de uitstraling van de typische steak houses in the New York Meatpacking district met de gezelligheid van een Parijse bistro.

Mario Ridder: “Met MeetMeat by Mario wil ik getalenteerde jongeren de kans geven zich te ontwikkeling in een nieuw concept. En voor mijn bedrijf betekent het een logische vervolgstap. Een formule die past in deze tijd.”

Kaart
De kaart van de brasserie MeetMeat by Mario zal worden gedomineerd door vele vleesgerechten en er zal worden gewerkt met biologische groenten en fruit. De specialiteit van het restaurant wordt Black Angus. De missie van het restaurant is om de gast in een ontspannen sfeer prijsvriendelijk te laten genieten van de beste producten. “Alle gerechten zijn in hele en halve porties te bestellen en kunnen zowel in het restaurant als in de wijnbar worden genuttigd. Een gemiddelde besteding zal rond de € 65,00 – €70,00 all in uit komen.”

Nieuwe chef
Mario’s focus zal blijven liggen op de Zwethheul in Schipluiden. Voor MeetMeat by Mario wordt er binnenkort een chef aangesteld, die eindverantwoordelijk wordt voor de keuken. Mario Ridder’s partner Sharon Kars krijgt de leiding over alle overige operationele zaken en wordt daarbij ondersteund door een brigade van 8 personen.

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Ook sterrenchef Mario Ridder begint nieuw toegankelijk restaurant
Sluiten