Redactie
Redactie Inspiratie 15 aug 2012
Leestijd: 1 minuut

Onderzoek: Limburgers barbecueën het duurst

Limburgers kochten de afgelopen maanden de duurste barbecues. Zuid-Hollanders staan op de tweede plaats, in Flevoland en Drenthe wordt juist het minst uitgegeven aan een barbecue. Barbecuen blijft een traditioneel mannendomein: zij bepalen welke barbecue in huis komt, tegenover twintig procent van de vrouwen. Dit blijkt uit een analyse van ruim 5000 aankopen van webwarenhuis Fonq.

Er werd onderzocht welke provincies de afgelopen drie maanden het meeste uitgaven aan barbecues. Limburg spant de kroon, daarna volgen Zuid-Holland en Gelderland.

Mannen kiezen de barbecue, vrouwen willen elektrisch

Uit een eerdere analyse blijkt dat mannen meestal de barbecue kiezen (50 procent). Dertig procent maakt gezamenlijk de keuze en in twintig procent van de gevallen doen vrouwen dit. “Vlees, vuur en barbecue blijven een beetje traditionele mannendomeinen. Toch zien we dat de het afgelopen jaar vrouwen steeds meer betrokken worden bij de keuze” aldus het onderzoek. Vrouwen kiezen het liefst een elektrische barbecue in een leuke kleur. Mannen gaan juist voor een houtskool barbecue en nemen dan meteen het allergrootste model.

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Onderzoek: Limburgers barbecueën het duurst
Sluiten