Redactie
Redactie Inspiratie 15 aug 2012

Onderzoek: Limburgers barbecuen het duurst

Limburgers kochten de afgelopen maanden de duurste barbecues. Zuid-Hollanders staan op de tweede plaats, in Flevoland en Drenthe wordt juist het minst uitgegeven aan een barbecue. Barbecuen blijft een traditioneel mannendomein: zij bepalen welke barbecue in huis komt, tegenover twintig procent van de vrouwen. Dit blijkt uit een analyse van ruim 5000 aankopen van webwarenhuis Fonq.

Er werd onderzocht welke provincies de afgelopen drie maanden het meeste uitgaven aan barbecues. Limburg spant de kroon, daarna volgen Zuid-Holland en Gelderland.

Mannen kiezen de barbecue, vrouwen willen elektrisch

Uit een eerdere analyse blijkt dat mannen meestal de barbecue kiezen (50 procent). Dertig procent maakt gezamenlijk de keuze en in twintig procent van de gevallen doen vrouwen dit. “Vlees, vuur en barbecue blijven een beetje traditionele mannendomeinen. Toch zien we dat de het afgelopen jaar vrouwen steeds meer betrokken worden bij de keuze” aldus het onderzoek. Vrouwen kiezen het liefst een elektrische barbecue in een leuke kleur. Mannen gaan juist voor een houtskool barbecue en nemen dan meteen het allergrootste model.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Onderzoek: Limburgers barbecuen het duurst
Sluiten