Culy
Culy Inspiratie 27 februari 2013

Onderzoek: datende vrijgezel spendeert jaarlijks 224 euro in horeca

Singles die regelmatig op date gaan, geven de economie een aanzienlijke impuls. Zij geven het meeste uit aan cafés en restaurants, zo blijkt uit onderzoek  van datingsite Lexa.nl, uitgevoerd door TNS in zeven Europese landen onder ruim 10.000 respondenten. In Nederland werkten 1500 singles mee aan het onderzoek.

Gemiddeld spenderen singles in Nederland jaarlijks 224 euro per persoon aan horeca en entertainment (zoals bioscopen en theaters). De economische crisis heeft slechts gedeeltelijk invloed op het dategedrag.

Stefan van den Berg van Lexa.nl verklaart: “Hoewel de trend is dat singles op de eerste date in eerste instantie alleen samen iets drinken, gaan zij daarna graag uiteten als de date een succes blijkt te zijn. Een restaurant biedt dan ook vaak de beste omstandigheden elkaar beter te leren kennen.” Opvallend is dat de gemiddelde besteding van mannen hoger ligt dan die van vrouwen, met name in de horeca. “Hét bewijs dat mannen nog altijd vaker de rekening betalen.”

Crisis?

De huidige economische situatie heeft bij de helft van de ondervraagde singles geen invloed op hun dategedrag. Zij geven aan niet te willen bezuinigen op hun uitgaven tijdens een date. De andere helft geeft wel aan enigszins last te hebben van een minder goed lopende economie. De gevolgen hiervan zijn dat singles minder vaak op date gaan, eerder de rekening delen of kiezen voor goedkopere activiteiten.

Uit of thuis

Nederlanders maken graag gebruik van de horeca wanneer ze op date gaan, maar thuis afspreken blijkt ook populair. “Bijzondere uitjes, zoals naar het theater of een concert, vallen wel in de smaak, maar zijn niet per se nodig om elkaar in eerste instantie te leren kennen. Bij dat soort gelegenheden zijn er weinig mogelijkheden voor een goed gesprek en dat is toch wat singles graag willen.”

Wat vinden jullie: is 224 euro veel of weinig? Wat spenderen jullie zelf jaarlijks aan restaurant-, hotel- en cafébezoeken?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Onderzoek: datende vrijgezel spendeert jaarlijks 224 euro in horeca
Sluiten