Redactie
Redactie Inspiratie 12 sep 2013
Leestijd: 1 minuut

De pompoengekte in Amerika gaat door: nu ook M&M’s met pumpkin spice-smaak

Al jaren is de pumpkin pie een bekend Amerikaans dessert tijdens Halloween. En het was tien jaar geleden dat Starbucks hun inmiddels wereldberoemde pumpkin spice latte (gemaakt met de bekende pompoenkruiden uit de taart) introduceerde. Sindsdien wordt het kruidenmengsel overal in verwerkt, van Pringles tot koffie, en van ijsjes tot zelfs M&M’s. 

De pompoentaart zoals de Amerikanen die vandaag de dag eten bestaat al tientallen jaren en wordt traditioneel tijdens Halloween gegeten. Deze pie is een stevig dessert op basis van zoet deeg, gevuld met al dan niet zelfgemaakte pompoenpuree en wordt op smaak gebracht met een speciale mix kruiden.

Zelf zijn we dol op de pumpkin spice latte van Starbucks en maakten we vandaag kennis met de nieuwste hype: M&M’s in pumpkin pie-smaak. Of ze lekker zijn en daadwerkelijk naar pompoen smaken? Dat betwijfelen we. Zo lazen we onder andere dat er geen echte pompoenpuree in wordt verwerkt en staan de traditionele kruiden niet eens bij de ingrediënten vermeld.

De kruidenmix die de taart z’n typerende smaak geeft bestaat uit de typische warme kruiden (gemalen gember, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel) die in de herfst wel vaker worden gebruikt.

Mocht je al in je handjes wrijven omdat je zelf groot fan bent van de mix, dan hebben we slecht nieuws voor je. De M&M’s zijn namelijk alleen bij de Amerikaanse supermarktketen Target te koop. Maar wil je aan de slag in eigen keuken? Kijk dan hier voor een recept voor het kruidenmengsel.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
De pompoengekte in Amerika gaat door: nu ook M&M’s met pumpkin spice-smaak
Sluiten