Culy
Culy Inspiratie 8 december 2015

**Noma opent tweede restaurant: 108

Goed nieuws voor liefhebbers van gastronomie en de Deense keuken: **Noma in Kopenhagen opent volgend jaar een tweede restaurant!

Een paar maanden terug bracht het voormalig beste restaurant ter wereld het schokkende nieuws dat **Noma in 2016 haar deuren zou sluiten. Gelukkig kondigden ze gelijk aan ook een nieuw restaurant te openen, en daar komt nu nóg een zaak bij.

108

In samenwerking met kok Kristian Baumann opent restaurant Noma in Kopenhagen haar tweede restaurant, genaamd 108. De naam refereert naar het adres van het nieuwe restaurant aan de Strandgade in Christianshavn.

In de lente van 2016 zullen de deuren worden geopend en ben je meer dan welkom om de bekende Deense keuken te proeven in een meer toegankelijke setting. Met 108 willen ze een stads restaurant creëeren, waarbij de natuur en de boeren ook een belangrijke rol spelen.

In het midden chefkok Kristian Baumann
In het midden chefkok Kristian Baumann

Inspiratie voor het restaurant wordt gezocht in de ontwikkelingen die de Deense restaurantscene de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Op basis hiervan wil 108 zich blijven ontwikkelen, zonder dat het al te moeilijk wordt.

Het menu zal totaal anders worden dan we van Noma gewend zijn. Geen levende mieren op het bord, maar meer simpele gerechten, weliswaar van uitstekende kwaliteit, geschikt voor jong en oud. Of je nu komt voor een snelle hap of uitgebreide avond met vrienden, 108 wordt the place to be.

rom_stemsarti_cheese

Pop-up restaurant

Voordat het zover is opent 108 haar deuren tijdelijk in restaurant Noma. René Redzepi en zijn team verblijven dan in Australië en gedurende 13 weken (van midden januari tot april) krijgt het nieuwe restaurant de kans om een voorproefje te geven van wat nog gaat komen.

Reserveren voor de pop-up is sinds maandag mogelijk en kan online via 108.dk. Ben je te zijner tijd in (de buurt van) Kopenhagen, maar heb je geen reservering gemaakt? Geen nood, 108 houdt altijd een paar tafels vrij voor binnenlopers.

Kijk voor meer informatie op de website.

pork_dish108

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
**Noma opent tweede restaurant: 108
Sluiten