Culy
Culy Inspiratie 1 juli 2013

Nieuwe wet: Franse restaurants moeten opgewarmd eten vermelden

De Franse keuken is één van de meest gewaardeerde ter wereld, maar helaas blijkt het achter de schermen er niet altijd even goed aan toe te gaan als men verwacht. Zo worden er heel wat kant-en-klare tarte tatins en boeuf bourgignons direct uit de magnetron op het bord gekwakt. Om dit soort vreselijke fouten tegen te gaan moeten Franse restaurants voortaan aangeven of de gerechten wel echt in eigen keuken zijn bereid. Dat meldt Volskrant.nl

Om de consument te beschermen besloot het Franse parlement afgelopen vrijdag dat restaurants voor meer duidelijk én eerlijkheid moeten zorgen. Onder de naam ‘appellation fait maison’ worden de Franse restaurants daarom nu verplicht om bovenaan de menukaart te vermelden of de gerechten wel echt huisgemaakt zijn.

Boetes

Hoewel het parlement eerst restaurateurs de keuze wilde bieden om het keurmerk te vermelden, besloten ze later toch te gaan voor een verplichting. Zo kunnen er zelfs boetes en andere straffen worden opgelegd aan restaurants die niet meewerken en stiekem kant-en-klaar maaltijden opwarmen.

Verloedering

Dat de gasten een belangrijke motivatie zijn voor het nemen van de beslissing moge duidelijk zijn, maar daarnaast is het parlement ook bang voor verloedering van de Franse cuisine. Zo sprak men van een ‘erosie’ van de Franse keuken en een verdediging van de restauranthouders tegen ‘de opwarmers’.

Stap in de goede richting

Wat ons betreft is dit een mooie stap in de goede richting en wij verwachten dan ook, net als het Franse parlement, dat het de kwaliteit van het eten in restaurants alleen maar goed zal doen. Hoe denk jij erover? Vind je het overdreven of pleit je voor een dergelijke wet in Nederland?

IMG_1459
Bron: biberfan

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Nieuwe wet: Franse restaurants moeten opgewarmd eten vermelden
Sluiten