Redactie
Redactie Inspiratie 11 sep 2012

Na de bekende pop-ups, nu ook een pop-down restaurant

Eens in de zoveel tijd is het weer zo ver: op een unieke locatie ontstaat een tijdelijk restaurant. Vaak wordt informatie verspreid via sociale media kort voordat het evenement zal plaatsvinden. In Groot-Brittanie, Australië en de US is het al jaren een bekend fenomeen en gelukkig worden ze ook steeds vaker in Nederland georganiseerd.

Pop-up restaurants zijn een leuke manier om aandacht te vestigen op jonge, vaak onbekende chefs, maar ook grote namen organiseren zo nu en dan een pop-up. Het komt regelmatig voor dat de restaurants gevestigd zijn in musea of huizen, maar nog aparter wordt het wanneer ze verschijnen in de lucht of op daken van gebouwen. Wij zijn fan!

Het bedrijf Electrolux heeft een verplaatsbaar restaurant gecreëerd dat zich steeds vestigt op andere plekken in de wereld. In april vorig jaar verscheen het op het dak van de Arc de Triomphe in Brussel en op dit moment is het gevestigd op het dak van Londen’s Royal Festival Hall.

popup3

Naast de reeds bekende pop-UP restaurants is er nu ook een heus pop-DOWN restaurant ontwikkeld. Een van Finland’s beste restaurants, Muru, organiseert een underground dining experience 80 meter onder de grond. Gasten kunnen genieten van een gastronomisch diner in de “buik” van de aarde aan tafels met witte lakens en zilver bestek.

Het pop-down restaurant is gevestigd in een van de mijnen die Finland rijk is. Voor een bedrag van 128 euro per persoon wordt je opgehaald bij een bar in Helsinki en wordt je gebracht naar de mijn. Het bedrag is inclusief een vier gangen diner, cocktail, wijnarrangement en entree tot het bijbehorende museum. Voor niet-alcoholliefhebbers is het ook mogelijk om voor slechts 116 euro per persoon een non-alcoholisch arrangement te boeken.

Voor meer informatie kan je terecht op hun website waar het ook mogelijk is om te reserveren. Let op: er zijn nog enkele plekken.

Enjoy you time in the underground! 

Popup2popup4

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Na de bekende pop-ups, nu ook een pop-down restaurant
Sluiten