Redactie
Redactie Inspiratie 10 sep 2012

Mooi initiatief: de Vegetarische Restaurantweek

Zeven sterrenrestaurants doen mee aan de tweede Vegetarische Restaurantweek van 1-7 oktober. In deze week kan de gast in meer dan honderd restaurants genieten van een speciaal voor de week ontwikkeld en gunstig geprijsd vegetarisch menu.

De deelname van de sterrenrestaurants laat zien dat de vegetarische keuken ook in dit segment begint door te breken. De initiatiefnemer, De Vegetariërsbond, wil met deze Restaurantweek een creatiever en gevarieerder vegetarisch aanbod in de horeca stimuleren. Het motto van de week is dan ook ‘Lekker Kiezen!’.

Tijdens de week kost een menu in de deelnemende restaurants 25 euro. Er is keuze uit minstens 2 vegetarische menu’s waarvan één bijzonder menu dat speciaal voor de week wordt gemaakt.’ In het hoog segment kost een menu 40 euro. Via de website www.devegetarischerestaurantweek.nl  kan er worden gereserveerd.

Sterrenzaken

Deelnemende sterrenrestaurants zijn Het Zusje van de Librije (Zwolle), De Leuf (Ubachsberg), De Zwaan (Etten-Leur), Vermeer (Amsterdam), Solo (Gorinchem), Landhuishotel de Bloemenbeek (De Lutte) en Cordial (Oss).

Creativiteit en durf

‘Iedereen kan een smakelijke vegetarische maaltijd maken. Het vergt alleen creativiteit en durf. Dat zie je wat eerder bij gerenommeerde koks die gewend zijn hun nek moeten uitsteken. Maar ook in restaurants zonder sterren vinden we zulke vakmensen.  De deelname van de sterrenrestaurants aan De Vegetarische Restaurantweek laat zien dat de fijnproever de vegetarische keuken ontdekt’ aldus Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond.

Librije’s Zusje

 

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Mooi initiatief: de Vegetarische Restaurantweek
Sluiten