Redactie
Redactie Inspiratie 10 mrt 2016

Met streamingdienst Nom kan iedereen zijn eigen kookshow live uitzenden

Met de nieuwe streamingdienst Nom, ontwikkeld door YouTube-medeoprichter Steve Chen, kan iedereen – ja, jij ook! – zijn eigen kookshow live uitzenden.

Van professionele chefs tot amateurkoks en van health fans tot bourgondiërs, Nom is bedoeld voor iedereen. Met behulp van de speciale app of website zend je de beelden uit, waarna geïnteresseerden van over de hele wereld kunnen kijken.

Ook leuk: tijdens het koken kunnen kijkers chatten met de kok in beeld. Hierdoor is het dus mogelijk om bijvoorbeeld live vragen te stellen of om tips te geven.

Op dit moment is Nom al live en kun je dus gelijk beginnen met streamen. Op de homepage zie je een handig overzicht met geplande streams en live uitzendingen van dat moment. Daarbij is het mogelijk om (net als bij YouTube) je te abonneren op gebruikers zodat je geen enkele stream mist of makkelijk kunt terugkijken.

Anders dan de meeste streamingdiensten als Periscope is dat je bij Nom meerdere camera’s kunt aansluiten. Dit is met name handig voor professionele video’s, maar ook voor als je bijvoorbeeld wil afwisselen tussen totaalshots en close-ups.

Onze bevindingen

Wij hebben de dienst al even geprobeerd en zijn nog niet laaiend enthousiast. Hoewel de homepage erg overzichtelijk is, vinden we niet alles even duidelijk. Zo kun je video’s streamen maar ook foto’s posten (als kijker zie je in eerste instantie geen verschil), en geeft een groot deel van de video’s een zwart scherm. Aan de reacties te zien zijn wij niet de enigen met dit probleem, dus hopelijk wordt dit snel opgelost.

Wel kun je makkelijk channels volgen en je laten inspireren door de nu al honderden foto’s, video’s, blogs (jup, ook dat is mogelijk!) en livestreams.

Nom is te gebruiken via de website en de app die je kunt downloaden in de AppStore. 

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Met streamingdienst Nom kan iedereen zijn eigen kookshow live uitzenden
Sluiten