Marshmallow inspiratie: dit zijn de leukste marshmallowmerken wereldwijd

Een tijdje geleden hebben we al onderzocht waar marshmallows vandaan komen (hint: ze werden ooit verkocht als medicijn!). Maar wist je dat onze favoriete kleverige traktatie niet alleen in de bekende marshmallow-smaak te koop is? Als je een beetje goed zoekt, kom je er achter dat er veel verschillende smaken op de markt zijn.

The Naked Marshmallow

We kennen The Naked Marshmallow van hun Gin met marshmallowsmaak, maar het bedrijf heeft het trucje ook andersom toegepast. Zo kun je rond het kampvuur genieten van marshmallows in smaken als Raspberry & Prosecco, Elderflower en London Gin, Beer & Salted Pretzel en Espresso Martini.

Zie je een marshmallow waar je boozy van wordt niet zo zitten? Dat verkopen ze ook nog heerlijke non-alcoholische versnaperingen. Denk aan Candy Floss, Salted Caramel en Choc Orange. Enne, zelfs veganisten kunnen bij The Naked Marshmallow terecht. Het bedrijf verkoopt namelijk ook vegan marshmallows. Genieten!

Mallows

Het Nederlandse bedrijft Mallows verstuurt marshmallows per post. Ja, dat lees je goed. Het is een origineel cadeautje voor onder andere verjaardagen, bruiloften, maar ook gewoon om je beste vriendin te laten weten dat je aan haar denkt.

Op dit moment verkopen ze onder andere de smaken Strawberry Milkshake, Ticket to the Tropics, Minty Mallows en Tea Time. Met zulke schattige namen zijn we ervan overtuigd dat de marshmallows precies zo smaken als dat wij het lekker vinden – mierzoet.

The Mallows

Bijna dezelfde naam, ander bedrijf: het Deense The Mallows is een klein bedrijf met veel creativiteit. Hun missie is om de beste marshmallows te maken. ‘Only the best is good enough’ is dat ook hun motto. Dat doen ze onder andere met de smaken Sour Lemon, Summer Berry, Smooth Caramel, Intense Banana, Booming Mango en Dark Liquorice.

Leuk weetje: de oprichtster van The Mallows is Emma Bülow, het zusje van Johan Bülow, die het populaire Deense dropmerk Lakrids runt.

XO Marshmallow

Fan van Harry Potter? Dan ben je vast ook bekend met het fenomeen boterbier. Het bedrijf XO Marshmallow verkoopt gooey marshmallows met boterbiersmaak. En hoewel we niet precies weten hóé dat smaakt, zijn we er toch hartstikke benieuwd naar.

En da’s niet het enige. Dit toffe bedrijfje verkoopt namelijk ook marshmallows met smaken als champagne, Cookies and Cream, Green Tea, Watermelon en Nutella (!). They know how to get us hungry.

Barú

Combineer marshmallows met de echte Belgische chocolade en je hebt het recept van Barú, een Belgisch marshmallowmerk. Ze verkopen (hoe kan het ook anders) de allerlekkerste marshmallows met een laagje chocolade. Puur, melk, met zeezout en karamelsmaak, en zelfs met Chai Latte poeder.

Wij zijn vooral heel benieuwd naar de Marshmallow Bar Milk Chocolate Crunchy Cashew, wat lijkt op een soort chocoladereep met héél veel marshmallows als vulling.

The Marshmallowist

Last but not least: The Marshmallowist. We dachten alle smaken inmiddels wel gezien te hebben, maar The Marshmallowist weet ons alsnog te verbazen. Smaken als Coconut, Passionfruit + Ginger, Spiced Tomato + Vodka en Blueberry + Gin weet het Britse bedrijf onze smaakpapillen te prikkelen.

Enne, ze hebben nog een boek met marshmallow recepten uitgegeven ook. Dus als je iets spannenders wilt dan het roosteren van je marshmallows boven een kampvuur, en iets anders wilt maken dan s’mores, dit boek is jouw beste vriend.

Onze favoriete recepten met marshmallows vind je hier:

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Marshmallow inspiratie: dit zijn de leukste marshmallowmerken wereldwijd
Sluiten